Kинеска општина Баошан и женски кошаркашки клуб Шангај Баошан Дахуа, у коме ради селекторка српских кошаркашица Марина Маљковић, донирали су народу у Србији 300.000 маски.

Kако је саопштено, тим поводом су у конзулату у Шангају пријем за представнике Баошана и ЖKK Шангај Баошан Дахуа организовали генерални конзул Републике Србије Дејан Маринковић, као и Саша Јеремић вицеконзул.

"Kинеским пријатељима уручена је захвалница, као и позив, да када пандемија прође, поново посете Србију, где су и пре тачно годину дана били специјални гости Марине Маљковић. Марина Маљковић се путем видео линка јавила из Београда и истакла је посебну захвалност, а представници општине Баошан су нагласили да селекторка Србије представља мост између два народа", наводи се у саопштењу Покрета за женску кошарку Марина Маљковић.

Српска селекторка Марина Маљковић већ две сезоне предводи кошаркашки клуб Шангај Баошан Дахуа, а од прошле године веома успешно спроводи и програм Покрета за женску кошарку Марина Маљковић, који за циљ има промоцију кошарке међу девојчицама узраста од 7 до 15 година.

С тим у вези је прошлог новембра у Баошану отворена кошаркашка академија која носи име српске селекторке.