Кошаркашки клуб Будућност саопштио је данас да сматра да би АБА лига требало да се реши плеј-офом који би се играо у јулу, или фајнал-фором ако не буде друге могућности.

- Сматрамо да је од велике важности да четири прворангиране екипе играју завршницу АБА лиге у току седмог месеца, (са публиком или без њеног присуства), на начин како је то дефинисано пропозицијама лиге. Подсећамо да пропозиције предвиђају да се играју утакмице између првог и четвртог односно другог и трећег на табели. Плеј-оф би био игран у истом месецу. Остављамо могућност завршетка сезоне и одигравањем фајнал-фора - наводи се у саопштењу Будућности.

Црногорски клуб је навео да сматра да из регионалног такмичења не би требало да испадне ниједна екипа, и да тимови који нису међу прва четири треба да се распусте и смање трошкове.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мијаиловић: Неће нам значити титула за зеленим столом, желимо да је освојимо на паркету

На тај начин би следеће сезоне уместо 12 било 14 клубова у првој АБА лиги.

Додаје се да би о завршници АБА лиге "што пре" требало да диретно одлуче председници прва четворопласирана клуба, а у комуникацији са руководством регионалног такмичења.

- Сматрамо да је немогуће завршити овогодишњу сезону АБА лиге на другачији начин. Било која друга одлука и проглашење шампиона без одиграних утакмица, фаворизовало би одредјену екипу и у наредној сезони, што није у спортском духу. Имајући у виду
ширу слику, тренутно је од мање важности ко ће бити овогодишњи шампион, у односу на чињеницу какав ће то имати утицај на наредне сезоне и то је ситуација коју је неопходно сагледати са више аспеката - додаје се из Будућности.