СВИ страни играчи су отпутовали кући, тренер Андреа Тринкијери је са породицом у Италији, а у Београду је остао само Рашон Томас. Више пута се од почетка ванредног стања ова реченица могла чути од првог човека КК Партизан Остоје Мијаиловића. Амерички крилни центар је од старта сезоне показивао велику приврженост према нашем главном граду, па је та љубав очигледно била пресудна када је доносио одлуку о остајању.

- У Београду ми је веома пријатно, овај град ми је као друга кућа. А уз то, нисам желео да ризикујем да током путовања закачим неку болест, па да угрозим моју породицу доласком у Америку - појаснио је Томас у разговору за "Новости". - Сваког дана се чујем са мојима, добро су, чувају се.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шанса за "рестарт" Звезде и Партизана

С обзиром на то да је Рашон познат по невероватној енергији, и на терену и ван њега, и као особа коју не држи место, тренутни боравак међу четири зида није баш амбијент у коме се најбоље сналази.

- Има тренутака када ми је баш тешко, али опет знам да ствари могу бити и много горе - закључује Томас.

Дневна рутина професионалног кошаркаша се променила, јер нема тренинга у сали, у теретани, утакмица... Ипак, и без тих званичних активности, играчи настављају да раде у кућним условима.

- Много времена током дана проведем ментално и психички заузет - објаснио је Рашон како се бори са тешком и неуобичајеном ситуацијом. - Читам, вежбам, џогирам, играм видео-игрице онлајн са мојим саиграчима и са породицом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мијаиловић: Неће нам значити титула за зеленим столом, желимо да је освојимо на паркету

Док се налазе у изолацији, сви размишљају о жељама које могу да испуне када се ванредно стање прекине и живот врати у нормалу. Кад помисли на то Рашон, једна ствар му одмах падне на памет.

- Једва чекам да поново заиграм кошарку пред навијачима. Иза нас је тешка сезона, али сам веома задовољан резултатима које смо остварили до сада - закључио је Томас.

ТОМАС И ВОЛДЕН У ТОП 5
НАВИЈАЧИ су имали прилику да изаберу гласањем најбољу петорку Еврокупа и одлучили су да у њој има места за два играча Партизана. Та част је припала Корију Волдену и Рашону Томасу. Уз њих међу топ 5 љубитељи кошарке сместили су Милоша Теодосића (Виртус), Мајкла Брамоса (Венеција) и Девина Вилијамса (Тофаш).
- Много ми значи то што су навијачи мене изабрали да будем међу пет најбољих - признаје Томас.