ПРЕДСЕДНИК КК Партизан Остоја Мијаиловић причао је за клупску телевизију о актуелној ситуацији, играчима, уговорима, расплету у АБА лиги. Први човек црно-белих зна да ће последице светске пандемије бити тешке и велике не само на спортском нивоу, него знатно шире.

-У контакту смо свакодневном са свима. Већина играча је у Америци, Рашон Томас је само у Београду. Андреа Тринкијери је у Италији са породицом, Владо Шћепановић је у Колашину са породицом. Људи у клубу - неко ради, неко не ради.

ДА ЗАДРЖИМО ЕКИПУ НА ОКУПУКЛУБ ће учинити све да сличан састав има на окупу и наредне сезоне.
-Јарамаз има још годину уговор, као и Волден. Пејџ је одиграо добру сезону, видећемо каква ће ситуација са њим бити. Волео бих да задржимо костур екипе, ова екипа је показала да има карактер и да зна да се бори.

Клуб из Хумске је у тренутку када је корона одсвирала прекид такмичења, био на првој позицији АБА лиге, као и најбољи тим топ 16 фазе Еврокупа.

-Партизан је последњи клуб који је желео да се деси овако нешто. Ми смо нашим играма изборили прве позиције у такмичењима. Ниједна титула није вредна као она која се избори на терену. Неће нам значити било каква титула за зеленим столом или на неким комисијама. И ми желимо да освојимо на паркету. Не знамо шта ће одлучити Евролига, и да ли ће АБА лига имати место у Евролиги. Треба да пустимо да ово прође, да сачувамо животе, па ћемо се борити за место Партизана у Европи и на Јадрану.

Следеће сезоне се очекује да буџет свих екипа буде мањи, због свега што се тренутно дешава.

-Биће мање новца. Економија на светском нивоу прима ударце. Државе покушавају да санирају... Питање је до када ће ово трајати. Какве ће последице компаније имати. Ситуација није нимало једноставна. Нема активности, промета, а трошкови долазе. Питање је колико ће остати за улагање у спорт. Ситуација после овога неће бити иста. Ми ћемо пробати да наставимо, а какве ће бити амбиције зависиће од прихода. Сигурно је да ћемо морати сви да се задовољимо са нечим мањим. Ја сам сео у врелу фотељу, враћао сам дугове, а изгледа да ћу то и наставити, да ми није суђено да седим и уживам – закључио је Мијаиловић.