АМЕРИЧKИ милијардер Џејмс Долан, извршни председник фирме "Медисон Сквер Грарден Ко." у чијем су власништву Њујорк Никси, позитиван је на вирус корона.

- У самоизолацији је и има минималне симптоме па наставља да надгледа све пословне операције - објавили су Никси у суботу.

Долан је челник славног њујоршког кошаркашког клуба, као и Ренџерса из НХЛ, те Либертyја из WНБА лиге, али због велике базе навијача посрнулог кошаркашког великана и њихове медијске експонираности, прва асоцијација на његово име су Никси.

А они су у последњих 20 година једна од најнеуспјешнијих НБА екипа, за шта бројни навијачи окривљавају управо Долана, а бројне звезде избјегавају долазак у Њујорк, који је до његовог преузимања клуба био једна од најатрактивнијих дестинација у НБА лиги.

Познат је и по сукобима са иконама клуба, попут Чарлса Оаклеyја, којег је својевремено избацио из дворане, а овај је завршио и у притвору јер се опирао чуварима.

Недавно се сукобио с најпознатијим навијачем Никса, славним редитељем Спајком Лијем, одузевши му без повода дугогодишњу привилегију да у дворану улази на службени улаз за играче, а интернетом је и кружио снимак расправе с навијачем који му је само повикао да прода клуб, после које је младићу доживотно забранио улазак у дворану.