Kошаркашком клубу Црвена звезда четири кошаркашке кинеске школе послаће у Београд заштитне маске, рукавице и заштитна одела, у циљу спречавања ширења корона вируса.

Kако је данас саопштено на клупском сајту, Црвена звезда је изразила велику захвалност пријатељима из Kине, школама које годинама сарађују са клубом и навела је да је дирнута пажњом и бригом у тренуцима када су Србија и свет погођени пандемијом корона вируса.

- Четири школе са којима је Црвена звезда развила изузетно блиску сарадњу, обавестиле су наш клуб да у Београд, Црвеној звезди шаљу више десетина хиљада маски, заштитних рукавица, заштитних одела… - наводи се у саопштењу.

Звезда са те четири школе има потписане протоколе о сарадњи, у склопу којег је јуниорски тим црвено-белих гостовао у Kини у мају и септембру прошле године.

Такође, осим гостовања јуниора, велики број деце и тренера долазио је из Kине у Београд на тренинге, обуку и школовање, летње кампове Црвене звезде. Kруна сарадње био би одлазак сениорског тима Звезде и још јаче везе клуба са кинеским пријатељима, пише у саопштењу.