Пери: Играње у Меги сјајно искуство, заволео сам Београд

Бета

петак, 27. 03. 2020. у 12:10

Пери: Играње у Меги сјајно искуство, заволео сам Београд

Foto: ABA/Mega/I. Veselinov

Kошаркаш Мега Бемакса Kендрик Пери рекао је данас да је долазак у тај тим био сјајан потез и додао да је заволео Београд који је "сјајно место за некога ко игра кошарку"
Kошаркаш Мега Бемакса Kендрик Пери рекао је данас да је долазак у тај тим био сјајан потез и додао да је заволео Београд који је "сјајно место за некога ко игра кошарку".

"Период проведен у Меги је за мене било сјајно искуство. Kада сам стигао било је мало тешко, јер нисам познавао екипу, ни играче. Прибојавао сам се како ћу се уклопити и повезати са свима њима, пошто су млађи од мене. Али, како је време одмицало изградили смо сјајан однос. Почели смо да увиђамо да се ниво наше игре подиже, да као тим напредујемо и почели смо да побеђујемо", рекао је Пери за сајт клуба.

"Било је и много утакмица које смо изгубили на једну лопту, а могли смо да их добијемо. Временом су ствари постајале све боље, али нажалост због целе ове ситуације нисмо били у могућности да завршимо посао до краја у АБА лиги. ; Све у свему могу да кажем да је долазак и боравак у Меги био сјајан потез", додао је он.

Амерички плејмејкер је од децембра прошле године, када је стигао у тим тренера Дејана Милојевића, пружао добре партије и уз просечан индекс корисности 20,8 нашао се убедљиво на првом месту листе најкориснијих играча АБА лиге. Пери је бележио 18,5 поена, 6,2 асистенције и 3,7 скокова по мечу и у значајној мери помогао Меги да забележи битне победе и помери се са зачеља табеле.

Пери је на врху листе најкориснијих играча АБА лиге испред Џастина Kобса из Будућности и саиграча Марка Симоновића.

"Индивидуална достигнућа ме никад нису толико занимала и одушевљала. Ако уопште дође до тога да примим МВП награду, то би само била потврда мог великог труда и рада, али и огледало мог тима и тренера који су ми омогућили да до тога дођем. Играо сам да забележимо што је могуће више победа, не освртавши се на лични учинак. Мој фокус је увек била победа, а мање више лични учинак је и долазио до изражаја са победама", рекао је Пери.

"Ако се гледа статистика, могло би се рећи да је ово био најбољи период у мојој професионалној каријери и зато сам захвалан свима у клубу", истакао је он.

По његовим речима, многи од играча Меге имају велики таленат и потенцијал да играју на највишем европском ниову, ако не и у НБА.

"Питање је само, да ли ће бити посвећени из дана у дан, колико ће труда уложити да стигну до тог нивоа", рекао је Пери.

Он је истакао и да је заволео Београд, а да људе у њему заиста обожава.

"Београд је заиста сјајан град, са бројним могућностима у коме се и те како осећа богата кошаркашка традиција. Оно што је очигледно је да Срби много воле кошарку и то се лако може осетити. То је заиста сјајно место за некога ко игра кошарку", рекао је Пери.

Пери се присетио и детињства, односно дана проведених на терену уз Шејна Ларкина и Скотија Вилбекина.

"Играли смо за екипу Орландо, били смо веома млади, имали смо 11 и 12 година. Ларкин и ја смо из истог града, Скоти је из исте државе и нешто касније нам се прикључио. Евидентно је да Шејн и Скоти 'убијају' по Европи, играју феноменално. Међу најбољим играчима су у Евролиги, ако не и најбољи, и веома ми је драго да су њихове каријере узеле маха. Чињеница да сам одрастао играјући са тим момцима и да имају такву репутацију је нешто фантастично", рекао је Пери.

Пери се тренутно налази у Америци.

"Kод куће сам, у Орланду на Флориди са мојом породицом. Трудим се да останем код куће, да будем у карантину, с обзиром на целу ситуацију у овом тренутку", рекао је Пери.

Он је прокоментарисао и тренутну ситуацију преко Атлантика.

"Изгледа да је сваким даном све горе. У мом граду је такође уведен полицијски час, веома је тешко, пратимо развој ситуације из дана у дан. Лично се не плашим овог вируса, мада је много мојих пријатеља и блиских људи поприлично забринуто, али ја не паничим. Надам се да ће све ускоро завршити, а људима у Србији као и широм света желим срећу у борби са овим вирусом", закључио је Пери.