Кошаркаши и стручни штаб репрезентације Хрватске донирали су више од 262.000 евра болницама у Загребу, као вид помоћи у току пандемије вируса корона и за санацију штете коју је изазвао земљотрес, објавио је Кошаркашки савез те земље.

"Жеља нам је да пружимо подршку тренутно најосетљивијем делу система - здравственом сектору, како би пацијенти и медицинско особље, које се у овој кризи налазе на првим линијама одбране, били збринути. Ову акцију смо покренули са надом да ћемо помоћи и у борби против вируса корона, али и са обновом и санацијом зграде Петрове болнице, као и с набавком потребних апарата, лекова, односно свега оног што стручне особе процене да је примарно. Иако тренутно нисмо физички заједно, срца су нам на истом месту - уз Хрватску и Загреб", поручили су у заједничком саопштењу кошаркаши и стручни штаб, преноси "Хина".

Како се наводи, у акцију су се укључили многи репрезентативци, како садашњи, тако и бивши, као и чланови стручног штаба, али нико није хтео да се издваја поименце како би у првом плану остала сама акција и жеља да се помогне оним којима је то најпотребније.