На терену кошаркашица код куће Касијина мама: Миљана Бојовић већ годину дана успешно обавља више животних улога

Ми. РОГАЧ

26. 03. 2020. у 20:50

На терену кошаркашица код куће Касијина мама: Миљана Бојовић већ годину дана успешно обавља више животних улога

ПОРОДИЧНО Миљана са ћеркицом и супругом Фото Инстаграм/М. Бојовић

Где год сам играла увек ме "куповао" однос људи, нисам јурила за финансијама – истиче искусна српска репрезентативка
НЕ чује се баш сваког дана вест да је професионална спортисткиња одлучила да направи паузу, повуче се са терена и опроба у улози мајке, а потом врати у пуни погон. Тај храбар потез током 2018. године повукле су две наше кошаркашице, па је репрезентација Србије почетком 2019. постала јача за две бебе - Матеа и Касију. Јелена Брукс је добила сина, а Миљана Бојовић ћеркицу. Обе су само неколико месеци после порођаја биле на припремама за Европско првенство, али је Миљана (32) нажалост, такмичење пропустила због повреде.

Недавно је њихов мали тандем прославио први рођендан...

- Делимо те мајчинске приче и много нам је лакше, јер пролазимо кроз исте периоде - почела је разговор за "Новости" Миљана Бојовић, за љубитеље кошарке познатија са девојачким презименом Мусовић. - Кад сам тек била у процесу враћања после царског реза, схватила сам да нема много информација из света спорта о томе. Онда смо нас две делиле искуства и, признајем, тај тежак период су нам олакшали Матео и Касија, јер су стварно супер бебе.

Уз добру организацију све улоге успевају да се ускладе.

- Зависи од тога какво вам је дете. Ја сам можда имала срећу, а можда смо је на неки начин ми обликовали да таква буде. Види се разлика у односу на децу родитеља који нису спортисти, јер наши већ сад много времена проводе у сали, навикавају се на другачији начин живота и прилагодљивији су. Касија лепо спава, учи од мене, али учим и ја од ње. Уз ускакање супруга и подршку породице, све се може. Ја сам опет, са друге стране, свесна да сам код куће мајка, али да сам на терену спортиста, и да то морам да одвојим.

Искусна играчица на позицији плејмејкера је прошле године била на списку од 12 учесника ЕП у Србији, али баш кад је састав требало да изађе у јавности, доживела је повреду на последњем тренингу.

- То је, иначе, била моја прва повреда у каријери. Толико сам се трудила, била сам мотивисана. Пре тога је није било десет година у репрезентацији... Али против неких ствари не можете, само се показало да и у спорту, као уопште у животу, тешко може нешто да се планира.

Жеља да поново обуче дрес са националним грбом испунила јој се са закашњењем, у фебруару ове године.

- Није баш било као да сам први пут ту, али јавио се потпуно нови осећај. Пресрећна сам стварно, и због олимпијске визе коју смо тад обезбедиле, а и због мог повратка.

Непосредно после квалификационог тунира у Београду, Миљана је променила клуб. Из Пољске се вратила у словачке Кошице, трећи пут у каријери.

- Пет година сам овде већ провела и уживала сам, као код куће, па сам радо прихватила понуду да поново дођем. У претходном клубу смо се мало разилазили са мишљењима, а овде ћу имати велику слободу и прилику да побољшам неке сегменте игре. Где год сам играла до сада, од Ковина, преко Барселоне, Фенербахчеа... свуда су ме "куповали" људи, нисам јурила за финансијама - завршила је Миљана Бојовић.

СУПРУГ ЈЕ ЧЛАН СКА БЕНДА
МАЛА Касија живи у занимљивом окружењу, јер поред маме кошаркашице, и тата има специфично занимање.

- Мој супруг Предраг је члан групе "Самостални референти", мада бих пре рекла да му је то више хоби него професија. Баш је недавно ска бенд прославио 24 године постојања. Њему је то добар вентил, кад нема много обавеза. Углавном је са мном у иностранству и ради нешто друго... А моја погодност што се групе тиче је само то што могу да добијам карте за концерте - насмејала се Миљана. - Ето Касија има прилику да гледа нас, па да се обликује као свестрана личност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације