Евролига одржала састанак: Звезда и Партизан сазнали одлуку око наставка сезоне у Европи

Танјуг

25. 03. 2020. у 17:25

Евролига одржала састанак: Звезда и Партизан сазнали одлуку око наставка сезоне у Европи

Берон и Загорац Фото: Н. Параушић

У Евролиги где учествује Црвена звезда остало је да се одигра још шест кола и плеј-оф, док у Еврокупу завршница од четвртфинала, где Партизан за ривала има Уникс
Борд кошаркашке Евролиге на данашњој видео седници закључио је да је, услед пандемије корона вируса, приоритет завршити сезону по актуелном формату пратећи препоруке здравствених ауторитета и локалних власти.

Како се наводи у саопштењу, такмичења ће се наставити у моменту када то ситуација буде дозволила и када буду постојали оптимални здравствени и сигурносни услови за све учеснике.

- Приоритет је да се ова сезона 2019/2020 заврши по актуелном формату, што значи да се одигра регуларни део краја, затим плеј-оф и Фајнал фор. То би вероватно значило да би се све завршило иза предвиђеног датума у мају, са тиме што би фреквентност утакмица била концентрисанија, ако је то неопходно. Исти приоритет ће се односити и на Еврокуп - навиоди се између осталог у саопштењу.

У Евролиги где учествује Црвена звезда остало је да се одигра још шест кола и плеј-оф, док у Еврокупу завршница од четвртфинала, где Партизан за ривала има Уникс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Sram vas bre bilo

25.03.2020. 19:02

Treba to prekinuti sa sadašnjim stanjem, a Partizan proglasiti pobedmikom Evrokupa.

Šta keže Limarko

26.03.2020. 11:05

Hoće li mutant iz Laktaša i u Cipiripi kupu titulu za zelenim stolom?

Mika

26.03.2020. 16:47

@Šta keže Limarko - Jedini mutant koji ovde postoji je iz Zeleznika. Jer ni vi sami ne znate kako se zovete. Dal ste Fmp, iDEA Zagreb, Radnicki basket ili ILR.

1992 Прваци Европе, а ви како 'те?

26.03.2020. 16:47

@Šta keže Limarko - "Зеленим столом"??? Не синко, већ табелом, где јако добро знате где сте на истој. Можда хоћете, да се и у фудбалу примени овај ваш "рецепт" из кошарке, кад сте већ толико "поштени легалисти? Примениће се и потпуно је поштено, оно што ће урадити и све остале лиге у Европи, где је иста ситуација, и због чега овде паламудите Човићеву демагогију данима, јер 3 сигурно неће бити 1 ни тамо, а ни код нас..Ај' сад лагано назад под камен, испод ког сте испузали...

Što ovoliko negativnih glasova na vest?

26.03.2020. 12:42

Nije valjda da su Glodari očekivali titulu u Evrokupu za zelenim stolom? Mislim to uopšte ne liči na njih, je l tako?

Najveći mafijaški klub u Evropi CZ

26.03.2020. 15:12

@Što ovoliko negativnih glasova na vest? - Ne nego je najbolje trećoj ekipi iz ABA dodeliti titulu? A u EL kso 14-ti nek igraju F4?

Zvezda i to CRVENA

26.03.2020. 21:00

Ako sve bude kako treba.. Zvezda brani titulu i nastavlja niz.. Džaba su se ponadali lopatari tituli za zelenim stolom