Играч Минесоте немоћан чека да му родитељи оздраве: Корона је страшна, али верујем да ће моја мајка изаћи из коме

Новости онлине

25. 03. 2020. у 09:20

Играч Минесоте немоћан чека да му родитељи оздраве: Корона је страшна, али верујем да ће моја мајка изаћи из коме

фото: ЕПА

Веровали смо у сваки лек који јој је дат и баш када се учини да јој је боље, њено стање постане изнова лоше, рекао је НБА кошаркаш
Кошаркаш Минесоте Карл-Ентони Таумс објавио је да му је мајка већ неко време у болници, а од недавно вештачкој коми, јер се бори са вирусом корона. НБА играч је апеловао на људе да озбиљно схвате ситуацију са пандемојом и да заштите себе, а тиме и друге, максимално.

„Ову болест не смемо да схватимо олако. Молим вас да заштитите своје породице, своје вољене, пријатеље и себе. Будите дистанцирани од других. Све је боље и лакше од заразе. Ова болест је смртоносна“, рекао је са тугом у гласу Карл Ентони Таумс ком је и отац позитиван на вирус корона, али је пуштен кућно лечење.

Он је у овој причи објаснио и изненадну прогресију болести у случају његове мајке јер жели да јавност схвати да су симптоми непредвидиви и да се нагло погоршавају:

„Имала је температуру 39,5, лекови би је оборили за степен, а онда би се стање погоршало током ноћи. Њена плућа су из дана у дан била све лошија, кашаљ све гори. Страшно је све то гледати и бити немоћан. Веровали смо у сваки лек који јој је дат и баш када се учини да јој је боље, њено стање постане изнова лоше. Осећала је бол у плућима и имала је проблем са дисањем. Објаснили су ми да мора на респиратор. Разговарао сам са њом, покушао да је охрабрим да размишља позитивно. Моја мајка је најјача жена коју знам и знам да ће ово победити“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације