ЕПИДЕМИЈА вируса корона замрзла је такмичење у Евролиги шест кола пре краја регуларног дела сезоне. Док се челници елитног такмичења надају да ће околности омогућити да се сезона заврши по установљеним правилима, у периоду крајње неизвесности појављују се и предлози играња по убрзаном темпу у случају временског цајтнота.

Један од оригиналнијих изнео је центар Ефеса Крис Синглтон, који је предложио да се сезона заврши по принципу "мартовског лудила" у америчкој колеџ кошарци. То значи да не би било плеј-оф серија на три победе, већ само елиминационих утакмица до фајнал-фора.

- Ово је порука за Евролигу и власнике њених тимова. Знам да покушавате да спроведете модел НБА како бисте зарадили више новца, али мислим да бисте ове сезоне могли да пробате са НЦАА системом уместо плеј-офа - написао је Синглтон на свом твитер-профилу.

Како би ово функционисало? Четири последња тима играла би у баражу, да се види које две екипе ће добити право учешћа на завршном турниру са 16 тимова. У НЦАА верзији, такозвани sweet 16.
Тимови би били подељени у две групе по осам и играла би се једна утакмица по систему елиминација, највероватније на неутралном терену. После тога би на ред дошао фајнал-фор, који би био одигран током једног викенда.

Концепт који је предложио 31-годишњи Американац у тиму тренутног лидера Евролиге прилично је интересантан и знатно би убрзао завршницу сезоне, уколико се уопште стекну услови да се такмичење најбољих европских клубова заврши.