Остоја Мијаиловић о актуелној ситуацији: Сигуран сам да ће Евролига и АБА донети најбоља решења, најважније сада је да заштитимо играче

В.Н.

19. 03. 2020. у 21:50

Остоја Мијаиловић о актуелној ситуацији: Сигуран сам да ће Евролига и АБА донети најбоља решења, најважније сада је да заштитимо играче

Остоја Мијаиловић и капитен Новица Величковић / Фото Д. С.

Црно-бели су заустављени баш у тренутку када су обезбедили прво место у АБА лиги пред почетак плеј-офа, и пред четвртфиналне утакмице Еврокупа са Униксом
КОШАРКАШИ Партизана су одмах по проглашењу ванредног стања престали са радом и странци су већ у понедељак добили дозволу да отпутују кући (пре него што је обустављен међународни саобраћај), док се услови за живот и евентуални наставак такмичења не доведу у нормалу. О целокупној актуелној ситуацији причао је председник клуба из Хумске Остоја Мијаиловић, гостујући на "Спорт клубу".

- Животи људи су у првом плану, сви ћемо претрпети велику штету. Оно што је највећа енигма је колико ће све да траје - истакао је Мијаиловић. - Мало је времена прошло, још је све свеже, немамо у глави целокупан план, осим да би требало да заштитимо људе и играче. Странце смо послали њиховим кућама, сви су безбедно стигли, а једино је Рашон Томас желео да остане у Београду. Покушаћемо трошкове да сведемо на минимум, да можемо да функционишемо у неком наредном периоду и да правимо планове.

Црно-бели су заустављени баш у тренутку када су обезбедили прво место у АБА лиги пред почетак плеј-офа, и пред четвртфиналне утакмице Еврокупа са Униксом.

- Партизан је од највеће еуфорије у последњих седам, осам година, доживео највећи пад због целокупне ситуације. Та промена никоме не прија, поготово играчима који су из других земаља, не знају шта их је снашло, неки су били у страху, вероватно.

Какав ће бити наставак сезоне, тренутно нико не може да зна.

- Ми смо специфично подручје, имамо Еврокуп, у коме се такмиче клубови из седам земаља, пет могу да тренирају, а две, где смо и ми, не могу ни то. Сигуран сам да ће челници Евролиге, као и Скупштина АБА лиге, донети најбоље могуће одлуке за нека будућа такмичења. Поставља се велико питање: шта је наставак такмичења, а шта је ново такмичење? Ми можемо да причамо о неком року, све је заустављено до 11. априла, а то је разуман рок... Али каква ће ситуација бити у нашој земљи и другим државама. Морамо да будемо равноправни да бисмо могли да се такмичимо.

Председник Партизана сматра да његов клуб може највише да изгуби.

- Имамо предност и у Еврокупу и у АБА лиги, и било који облик такмичења који ће Партизан довести у подређену позицију у односу на остале клубове, мислим да није тема. Залажем се за то да пустимо да прође време, да правимо планове, а време ће да покаже све. Мислим да је без смисла настављати такмичење после неколико месеци. Долазимо у ситуацију да се питамо да ли је регуларно да се такмичење настави после три месеца. Знате, пауза између две сезоне је месец и по, два и замислите да сад наставимо неко такмичење после три месеца паузе - завршио је Мијаиловић.

ПЛАШИМ СЕ КОЛИКО ЋЕ ДА ТРАЈЕ

НЕДАВНО је потврђено да постоји могућност и да на крају два тима из АБА лиге обезбеде учешће у Евролиги.
- Могуће је ако Партизан не освоји АБА лигу, односно освоји Еврокуп или буде финалиста, зависно од пласмана Валенсије, а да неко други освоји АБА лигу. Ми смо спреми да играмо Евролигу, то смо показали организацијом и стабилизацијом клуба, али плашим се да после овог наставка ништа неће бити исто. Плашим се да ће се клубови ресетовати. Имам превелики страх колико ће ово да траје и како ће да изгледа наставак или нови почетак нечега.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације