Прелеп гест девојчица из Кине: Чланице школе кошарке Марине Маљковић послале феноменалне поруке подршке Србији (ФОТО)

Танјуг

четвртак, 19. 03. 2020. у 14:48

Прелеп гест девојчица из Кине: Чланице школе кошарке Марине Маљковић послале феноменалне поруке подршке Србији (ФОТО)

Фото: Инстаграм, Покрет Марине Маљковић

Послале су бројне поруке подршке, фотографије и видео снимке у којима се солидаришу на нашим народом и желе што бржи опоравак и повратак у нормалу - наводи се у саопштењу

Девојчице из Кине које похађају школу кошарке у организацији Марине Маљковић послале су поруке подршке другарицама у Србији, исте оне коју су њима стизале, када је пандемија корона вируса почела у тој земљи.


- Пре више од месец дана, када је корона вирус почео да се шири у Кини, девојчице из Покрета за женску кошарку Марина Маљковић из Србије су послале слике и видео снимке својим малим кинеским другарицама уз најлепше поруке што ранијег повратка у редовно стање, као и предлоге како могу вежбати кошарку у условима карантина - саоопштено је из Покрета Марине Маљковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Страх од вируса корона у НБА: Позитиван тест Дурента и саиграча из Бруклина послао Лејкерсе у карантин


Како се истиче, када је вирус кренуо да се шири свуда по свету, тако су се појавили и први заражени у Србији.


- Последица таквог стања је тренутна ситуација у земљи, па су се мале Кинескиње реванширале својим другарицама из Србије истом мером. Послале су бројне поруке подршке, фотографије и видео снимке у којима се солидаришу на нашим народом и желе што бржи опоравак и повратак у нормалу - наводи се из Покрета, а поруке подршке објављене су на њиховом званичном Инстаграм профилу што можете погледати ОВДЕ.


Покрет за женску кошарку Марина Маљковић почео је са радом пре годину дана у Кини и за то време тренери из Србије су према плану и програму Маљковићеве обучавали и радили са малим Кинескињама и уводили их у све кошаркашке тајне.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Глупост Француза изазвала хаос у свлачионици Јуте: Мичел опростио Гоберу што га је заразио вирусом корона, али је ситуација далеко од савршене


У новембру прошле године у Шангају је отворена и кошаркашка Академија која носи име селекторке српске репрезентације и оснивача Покрета за женску кошарку.