Кошаркашки клуб ФМП саопштио је данас да је после увођења ванредног стања у Србији због опасности од ширења корона вируса обуставио све активности и додао да ће се по нормализацији ситуације залагати да се такмичење у АБА лиги заврши на терену. Управа ФМП-а је након проглашења ванредног стања одржала састанак са тренерима и играчима и донела одлуку о прекиду тренинга и свакодневног окупљања тима.

Сви домаћи играчи као и тренери, су са својим породицама у својим домовима и поштују све препоруке надлежних и клуба, док је у менаџменту уведено дежурство у складу са прописаним мерама.

Како се наводи, што се тиче страних играча, Дуоп Рит за сада остаје у Србији на сопствени захтев, док Огбен Улубај путује у Турску.

По нормализацији стања, договорено је да сви играчи првог тима, укључујући и двојицу странаца, наставе са својим редовним обавезама у клубу, како би се сезона привела крају.

- Када спорт поново буде био у првом плану, КК ФМП ће се заложити се да се сви учесници АБА лиге састану и пронађу заједничко решење како би се овосезонско такмичење које је прекинуто због пандемије окончало на терену - наводи се у саопштењу.