СВЕ кошаркашке активности у Србији су званично стале после проглашења ванредног стања. Лопта се неће чути у наредном неодређеном периоду, а тим поводом се јавности обратио КК Партизан отвореним писмом на клупском сајту, у коме је изразио пуну подршку Влади Републике Србије у борби против вируса корона. Утакмица са великим противником водиће се ван спортских терена, а тек после победе може да се очекује наставак тренинга и такмичења...


- Влада Србије је прогласила вирус корона заразном болешћу чије је спречавање и сузбијање од интереса за Републику Србију. Такође, Светска здравствена организација прогласила је пандемију. КК Партизан НИС изражава спремност да у складу са својим могућностима, на све начине помогне својој земљи и у борби против ове опасне појаве која је довела до ситуације у којој се сви заједно налазимо - наводи се на клупском сајту. - Донет је низ мера од којих је једна мера обустављање свих спортских активности, која подразумева забрану обављања свих активности у свим спортовима - што укључује и тренинге и утакмице, као и прекид рада свих спортских објеката на територији Србије. У овом тренутку је неизвесно колико ће епидемија трајати (па тако и колико ће прописане мере трајати).


У писму су и замолили све чланове клуба да се придржавају мера заштите.


- Када је реч о тренутном положају играча, спортских радника и запослених у клубу, детаљно ћемо размотрити ситуацију и што је пре могуће обавестити све о донетим закључцима. Засада је најважније да се сви придржавају мера за сузбијање вируса, без изузетка. Посебно је препоручљиво да сви чланови клуба бораве што више у својим становима, а приликом најнужнијих излазака избегавају средине у којим се налази већи број људи, као и да се поведе рачуна о хигијени увећаног степена (учестало и темељно прање руку и дезинфекција).


Партизан свим својим члановима нуди одговоре на било каква питања, као и помоћ.


- Медицински тим клуба биће ангажован на свакој потребној медицинској помоћи и спреман је да реагује у случају потребе.


ДА СЕ ВРАТИМО У НОРМАЛУ

ИЗ клуба су замолили и да кретање ван града и ван граница земље буде смањено.

- Молимо вас посебно да имате у виду да су могућности путовања потпуно ограничене како одлукама Владе Србије, тако и влада осталих светских држава. Остаје нам само да пожелимо свима нама да се што пре изборимо са овом светском епидемијом и вратимо се нашим редовним активностима и нормалном животу.