Један од најбољих кошаркаша свих времена Коби Брајант је трагично преминуо у хеликоптерској несрећи у Калифорнији. Како време одмиче тако се многи садашњи и бивши играчи присећају прича о легенди Лејкерса.


Иман Шамперт, човек који је освојио титулу са Кливлендом 2016. године, се сетио како је изгледала утакмица у “Медисон Сквер Гардену” док је носио дрес Њујорк Никса.


- Чувао сам Кобија у “Гардену”, не могу да се сетим колико је тачно поена дао. Знам само да сам му украо неколико лопти. Већ сам у глави видео разговор са братом у ком му објашњавам како сам Кобију крао лопте, узимао их пре него што шутне, како сам прошао поред њега и закуцао. Пун сам самопоуздања - почиње причу Шамперт.


Тада је на ред дошло последњих 12 минута.


- Потпуна лудница у дворани, “Линсанити” са Џереми Лином, све се тресе. Онда је почела четврта четвртина. Коби тапше лопту и каже ми “Момак, одиграо си одличан меч”. Застао сам, погледао на семафор, видим да има још да се игра. Човече, о чему причаш, има још 12 минута.


Убрзо је сазнао на шта је легендарни ас Лејкерса мислио када му је то рекао.


- Све време меча му добацујем, пуцам од самопоуздања, а пре те реченице ми ни реч није рекао. Онда је све кренуло. Финте шута, погодак, па је бацио лопту о таблу себи, асистирао саиграчу. Остао сам у шоку. Питао сам га “Брате, на чему си, до сад си играо нормално”.


Није Брајанту много требало да у потпуности излуди Никсе.


- Наставио је да погађа као од шале. Нисам знао шта се дешава. Тада је у стилу Стефа Карија, пре него што је Кари то радио, погодио један шут скоро са пола терена. Тренер Д'Ентони је тражио тајм-аут одмах после тога и одмах ме је погледао. Рекао сам му “Човече, чувао сам прва два потеза, не треба ово да погађа” - причао је Шамперт, одмахнуо рукама и додао да му није пало на памет да у следећем мечу у Лос Анђелесу било шта добацује Кобију.