Тренер кошаркаша Меге Бемакса Дејан Милојевић изјавио је да је меч против Партизана у 21. колу АБА лиге одлична провера за његову младу екипу.

- Остала су још само два кола до краја и више не постоји меч који је без резултатског значаја. Скоро све екипе се боре или за плеј-оф, највиши пласман, или за опстанак у лиги и избегавање баража. Наш први противник је екипа Партизана која је с разлогом на првом месту на табели пошто су највише показали до сада. Изузетно су квалитетан тим који је одлично попуњен на свим позицијама и играју с веома дугачком ротацијом, што је један од главних разлога зашто су до сада били успешни у свим такмичењима - рекао је Милојевић за клупски сајт.

Изабраници тренера Дејана Милојевића у дуел против лидера регионалне лиге улазе с две везане победе и тренутно имају скор 6-14, док је Партизан први са учинком 16-4.

- Ми још нисмо обезбедили опстанак и за тако нешто ће нам вероватно бити потребна једна победа у наредна два меча. Други део лиге смо константно дизали форму, ту су били и неки несрећни порази, али смо коначно везали победе и бар на кратко скинули притисак. Овај меч није од оних у којима можемо да очекујемо да се „вадимо“ за неке претходне поразе, али је прилика и да видимо где се тренутно налазимо у односу на најјаче екипе у лиги - изјавио је Милојевић.

Бек Меге Лука Ашћерић је истакао да је његов тим већ дуже време у успону форме, али да неће имати нимало лак задатак.

- Свакако нас очекује тешка утакмица, с обзиром на то да је Партизан први на табели и да је домаћин у овом мечу. Доказали смо у првом сусрету да смо добрим делом утакмице успевали да им парирамо, али не и свих 40 минута што је против такве екипе неопходно. Ми се боримо за опстанак, већ дуже време смо у успону форме. Забележили смо веома важне победе, али још ништа није готово. Сигурно је да имамо велики мотив да покушамо да дођемо до изненађења које би нам вероватно и обезбедило опстанак у АБА лиги. На нама је свакако да дамо све од себе уз агресивну одбрану током целог меча, а ако нам се укаже шанса и за нешто више, надам се да ћемо успети да је искористимо - изјавио је Ашћерић.

Меч између кошаркаша Партизана и Меге игра се у понедељак од 21 сат у београдској Арени.