Некадашња НБА звезда и шестоструки учесник Ол-стар мечева Амаре Стодемајер добро познаје новог селектора Србије Игора Кокошкова. Њих двојица су сарађивали у Фениксу.


- Игор је мој човек. Урадио је одличан посао са нама у Сансима, са њим смо променили кошарку. Има сјајан стил, лако је комуницирати са њим и сигуран сам да ће урадити добар посао са Србијом - рекао је Стодемајер.

На питање по чему се истиче каже:


- Његов однос са играчима. Играчу много значи када се добро слаже са тренером и много помаже за самопоуздање и разумевање тактичких замисли. Такође, његов начин објашњавања свог начина игре. У Фениксу нам је на прави начин пренео и имплементирао његов начин размишљања и начин на који види кошарку. Много нам је то помогло.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звездана ноћ црвено-белих: Пантер и Берон разбили Макаби


Није Кокошков једини Србин са којим је Амаре био у тиму, играо је са Жарком Чабаркапом у Сансима.


- Сећам се те године када је стигао као “руки”. Било га је тешко зауставити, променио је наш начин игре на позицији три и четири. Било је сјајно играти са њим, лепо је било видети га опет и сигуран сам да ради одличан посао и сада у новој улози у оделу - поручио је Стодемајер.


Причао је и о европској кошарци.


- Дошао сам у Макаби усред сезоне, тешко је навићи се на све. Када се мало прилагодим биће још боље. Забављам се у Европи.


Он је познат и као особа која обожава вино.


- Тако је. Кажу и лекари да је чаша вина дневно здрава. Пропутовао сам свет, свуда сам волео да дегустирам вино. Додам сам још три флаше у своју колекцију и много ми је драго због тога - закључио је Стодемајер.