Велики скандал потреса Лос Анђелес. Према сазнањима портала “ТМЗ”, који је први објавио вест о трагичној смрти Кобија Брајанта и још осморо људи у хеликоптерској несрећи, полицајац који је био на лицу места је сликало тела легендарног НБА аса и његове ћерке Ђиђи, после чега су фотографије показивали пријатељима у бару.

Полиција је овај скандалозни чин покушала да прикрије, али је он доспео у јавност пошто су новинари портала “ТМЗ” тражили званичну изјаву од канцеларије шерифа, који је у допису послао да су запослени замољни да пријаве грешку и обришу фотографије, како би се спречило њихово даље ширење.

Према информацијама америчких медија, новајлија у полицији је фотографисао место несреће и тела, што је затим показивао девојци коју је покушао да импресионира, а то је пријавио конобар. Када је ТМЗ позвао шерифа да провери веродостојност ове приче, речено им је да се у полицији за овај случај зна већ три недеље, али се проблем решавао у тајности.

Поводом овог скандала, огласио се и адвокат породице Брајант, Гери Роб, јер је вест шокирала Ванесу Брајант.

- Ванеса је тражила још на дан несреће да се цела зона изолује и заштити од фотографа. Важно је бринути о жртвама и њиховим породицама, ово је невероватан недостатак поштовања, људскости и приватности. Надам се да ће онај који је ове фотографије показивао наићи на жестоке дисциплинске мере и да се те фотографије неће даље ширити - рекао је Роб.