Америчке власти истражују да ли су заменици шерифа округа Лос Анђелес поделили фотографије са места несреће пада хеликоптера, када је погинуо легендарни НБА кошаркаш Коби Брајант са ћерком и још седморо путника.

Лос Анђелес Тајмс пренео је ту вест на основу информација два извора из јавне безбедности, који су желели да остану анонимни. Један од извора рекао је да је видео фотографију на телефону другог званичника у окружењу које нема везе са местом несреће и да се на њој виде место несреће и остаци жртава.

Шерифово одељење саопштило је да се "ствар истражује".

Наводи се да није јасно колико су фотографије подељене и ко је умешан, као ни да ли су шерифови заменици направили фотографије или су их добили од неког другог.

Шерифово одељење је контактирало породице жртава због новинских написа.

Брајант и још осморо путника погинули су у несрећи 26. јануара када се хеликоптер срушио у близини Лос Анђелеса. Још није утврђено шта је узроковало несрећу.

У извештају Националног одбора за безбедност транспорта наводи се да је преглед олупине показао да није било знакова квара мотора.

Брајантова удовица поднела је тужбу против компаније у чијем је власништву био хеликоптер. Она је навела да је пилот поступио немарно, пошто је одлучио да лети у неповољним временским условима, уместо да је одустао од лета.