Тренер кошаркаша Мега Бемакса Дејан Милојевић рекао је да ће његова екипа у предстојећем мечу против Игокее имати прилику да можда направи и пресудан корак у борби за опстанак у АБА лиги.


"У недељу имамо прилику да направимо можда и пресудан корак у борби за опстанак у АБА лиги", рекао је Милојевић, преноси клуб. "Противник је веома квалитетна и искусна екипа Игокее коју са клупе одлично води Драган Бајић. После слабих резултата у првом делу лиге, други су одиграли одлично и успели да побегну са зачеља табеле. Иако нису у резултатском притиску као ми, сигурно је да ће желети већ у недељу да и математички обезбеде опстанак у АБА лиги".


Кошаркаши Меге у недељу дочекују Игокеу у оквиру 20. кола АБА лиге. Мега има скор 5/14 док Игокеа има две победе више.


"Ми смо претрпели извесне промене. Станић је отишао на позајмицу у Олденбург док ће Иван Паунић својим квалитетом и искуством сигурно изузетно значити екипи у преосталим мечевима у регионалном такмичењу. Видећемо како су ФИБА прозори утицали на неке он наших носилаца игре, али је сигурно да нам неће недостајати жеље и енергије на паркету. Играчи и екипа су расли из меча у меч и не видим зашто се тако не би наставило и у недељу. Верујем да ћемо после неких несрећних пораза ове сезоне, коначно заслужити и ту спортску срећу и доћи до победе која би на крају могла да нам донесе опстанак у АБА лиги", рекао је Милојевић.


Капитен Меге Един Атић истакао је да његова екипа победом у предстојећем мечу може да уради много.


"Ово нам је утакмица сезоне, где победом можемо урадити пуно, додатно побећи Задру и чак избећи то 11 место које води у бараж. Потребно је, пре све, да наметнемо наш ритам игре уз агресивну одбрану и добру енергију на паркету. Верујем у нашу екипу и сигурно ћемо дати све од себе да дођемо до жељеног резултата, а то је победа", рекао је Атић.


Утакмица Мега - Игокеа игра се у недељу од 12.00.