Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да су и његовој екипи, баш као и Крки, све утакмице до краја регуларног дела такмичења у АБА лиги важне и додао да црно-бели у Новом Месту морају да прикажу добру, чврсту и паметну игру.


"Враћамо се у такмичарски ритам након паузе због ФИБА прозора. Та прва утакмица је увек незгодна, нарочито јер играмо у гостима, у специфичној атмосфери, хали у којој је домаћа екипа ове сезоне савладала и Будућност и Црвену звезду", рекао је Тринкијери за клупски сајт.


Након двонедељне паузе, наставља се такмичење у АБА. У петак ујутру, експедиција Партизана кренула је пут Новог Места, где ће у суботу играти против домаће Крке.


"Екипа Крке до краја сезоне игра три мини финала и сигурно ће дати све од себе за још једну велику победу. С друге стране, наше је да се припремимо и прикажемо добру, чврсту и паметну игру. И нама су све утакмице до краја једнако важне као и њима", истакао је Тринкијери.


Партизан је први на табели регионалног такмичења са 15 победа и четири пораза, док је Крка десета са скором 6/13.


"Крка је на свом терену добила и Будућност и Звезду, што говори да у меч морамо ући максимално озбиљно, као што смо то чинили и до сада у АБА лиги и у Еврокупу. Мислим да ипак све зависи од нас и да морамо показати наше најбоље издање. У том случају, верујем да ћемо се из Новог Места вратити срећни", рекао је крилни центар Партизана Стефан Бирчевић.


Утакмица у дворани "Леон Штукељ" игра се од 18.00.