КошаркашиЦрвене звезде Марко Јагодић-Куриџа и Владимир Штимац поручилису да треба учинити све да се на гостовању у Басконији тим врати на стазу успеха.


Звезда је претходни меч у елитном такмичењу изгубила од ЦСКА у Београду, а потом и "добијену утакмицу" у финалу Купа Радивоја Кораћа против Партизана у Нишу.


"Очекује нас добра екипа, играју доста боље него на почетку сезоне. Направили су одређене промене, што у играчком што у тренерском кадру. Подигли су се. Играју са доста енергије и ми морамо тако да вратимо, да будемо концетрисани и у нападу и у одбрани. Да не поновимо грешкеиз дербија и утакмице са ЦСКА и да видимо да пробамо да добијемо неку шансу за победу", изјавио је Јагодић-Куриџа.


Његов саиграч Владимир Штимац истиче да ће тим дати све да покушају да остваре тријумф.


"Они су доживели неке промене, сигурно да није то та екипа од раније. Ми идемо на сваки меч да покушамо да победимо. Тежакпут до тамо, као и увек, али шта је ту је. Идемо да дамо све од себе, да пробамо да победимо. Тамо је прави кошаркашки амбијент, лепо је за играње, био сам тамо вишепута и то је једна добра атмосфера у којој може да се игра супер", рекао је Штимац.


Звезда ће у Виторији бити без првог тренера Драгана Шакоте, који има проблема са упалом вена, а екипу ће водити његов помоћник Андрија Гавриловић. Што се тичеиграча изостаће повређени Огњен Добрић и Чарлс Џенкинс, али ће последње појачањеплејмејкер Лукас бити у конкурнцији.


Меч између кошаркаша Басконије и Црвене звезде игра се у четвртакод 21 сат.