Генерални менаџер Олимпије из Милана Христос Ставропулос сматра да меч са литванским Жалгирисом у Евролиги неће бити одложен због систуације са коронавирусом у Италији.

Сусрет 26. кола Евролиге између кошаркаша Жалгириса и Олимпије на програму је у петак у Каунасу, а забринутост због одигравања меча изразило је Министарство здравља Литваније.

- Разговарали смо са представницима Евролиге, нису нам рекли ништа у вези са одлагањем утакмице - рекао је Ставропулос, преноси италијанска Република.

У италијанској лиги Олимпију очекује сусрет са кошаркашима Виртуса из Рима у недељу, а тај меч могао би да се одигра без присуства публике, пошто неће бити времена за одлагање, с обзиром на то да такмичење мора да се заврши пре 12. јуна.

- Желимо да играмо ту утакмицу без навијача. То нам сигурно економски штети, али би већу штету произвело неиграње меча. Фудбал има исти проблем и исту потребу због Европског првенства - закључио је Ставропулос.

У Италији је до сада умрло седам особа, а више од 220 заражено је коронавирусом, углавном у регионима Ломбардије и Венета, што је најгоре ширењу болести у Европи.