У понедељак је у дому ЛА Лејкерса “Стејплс центру” одржана комеморација у част трагично настрадалих Кобија Брајанта, његове ћерке Ђијане и још седморо људи, који су животе изгубили у хеликоптерској несрећи која се догодила 26. јануара.

У среду ће бити тачно месец дана од тешке несреће, за коју су кошаркаши Лејкерса сазнали у авиону, док су се враћали с гостовања у Филаделфији, а Ентони Дејвис је открио шта се кобног дана дешавало у летелици “језерџија”.

- Не могу да спавам у авиону и обично гледам нешто на Ipadu. Био сам баш фокусиран на филм, када сам видео како ми Двајт Хауард и Демаркус Казинс машу и показују да скинем слушалице. Када сам то урадио Хауард ми је само рекао „Човече, Коби је погинуо“. Био сам у фазону, који Коби, јер сам био сигуран да то није Коби Брајант - причао је Дејвис и наставио.

- Рекли су ми поново Коби, али нисам прихватао да је то он. Неколико секунди после тога само ме је погодило и нисам могао да верујем. Леброн је спавао у том тренутку, а они су ми објашњавали да је Коби погинуо у паду хеликоптера. Почео сам да будим Брона и говорим му „Буди се, буди се“. Сви су онда палали интернет да виде да ли је то истина и шта се дешава. Ни Џејмс није веровао шта се десило и био је баш у шоку. Само нам је говорио да престанемо да га зезамо. Била је то као сцена из филмова. Био је невероватно погођен и повређен. Хауард је побегао у WC, али смо сви чули како јеца и плаче и онда је кренуло. Џејмс није могао да се суздржи. То је био најдужи лет икад за мене – испричао је Ентони Дејвис.