Одмах после Роба Пелинке пред микрофон је стао легендарни Мајкл Џордан. Чак ни, по многима најбољи играч свих времена, није могао да задржи сузе.


- Захвалан сам што сам овде и што имам прилику да кажем нешто. Коби је био мој млађи брат. Сви су увек желели да причају о поређењу између нас двојице. Ја сам хтео да причамо о Кобију. Сви имамо некога, брћау, сестре, некога ко жели да узме ваше ствари, играчке, нешто. Све то вас тада нервира, али постепено се претвара у љубав - почиње причу Џордан, па наставља:


- Онда крећу питања о свему. Прво вас то нервира, али онда то постпено постаје страст. Тај младић је имао невероватну страст. Желео је да буде најбољи могући играч. Када сам га упознао желео сам да будем што бољи старији брат. Морао сам да трпим те позиве усред ноћи и разна питања о разним стварима. Причали смо о многим темама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Коби ми је послао поруку из хеликоптера тог кобног јутра": Пелинка открио шта је била последња Брајантова жеља


Тада је на кратко застао и обрисао сузе.


- Рекао сам супрузи да нећу да плачем, јер нећу ово да гледам наредних пар година и да се о овоме прича. Али, ето шта ми је Коби урадио. Зна да утиче на вас чак и кад вас нервира.


Признао је да је Коби имао велики утицај на њега.


- Имам ћерку која има 30 година, постао сам деда, родила је близанце. Не могу да дочекам да дођем кући и да их загрлим, давидим њихов осмех, љубав, све оно што нам доносе. Сада када сам чуо ове приче још више желим да их загрлим. Ретко када у животу имате пријатеље са којима можете да разговарате о свему, а посебно је ретко да то буду ваши противници. Коби је после кошарке показао своју кретивну страну коју нисам знао да има. Изгледао је тако срећан у пензији. Био је сјајан отац, муж, посветио се породици и волео је своје ћерке целим срцем. Никада није оставио ствари на терену недореченим.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “Забавите се у рају, док се једног дана поново не сретнемо”: Говор Ванесе о Кобију и Ђиђи расплакао све у “Стејплс центру” (ФОТО)


Летеће височанство” је имало јасну поруку.


- Сматрам да би тако нешто желео да наставимо. Нико од нас не зна колико времена имамо. Зато морамо да уживамо у овим тренуцима, да се трудимо да проводимо што више времена са људима које волимо. Да живите у тренутку значи да уживате у контакту са свима. Када је преминуо, део мене је умро. Када видим све вас овде, видим да је иста ситуација сасвима. То су ствари са којима морамо да живимо и са којима морамо да учимо. Живећу са мишљу да сам имао млађег брата којем сам помагао како год сам могао. Почивај у миру млађи брате - закључио је Џордан.


ШАКИЛ: КОБИ, МВП У РАЈУ
Излагање пред пуним “Стејплс центром” је имао и Шакил О'Нил.

- Видели сте сви какви смо били један према другом, колико смо терали један другог да будемо бољи. Ево, испричаћу вам једну причу. Момци су се жалили што им Коби не додаје лопту. Рекао сам им да ћу попричати са њим. Дошао сам и рекао му “Коби, у тиму нема ја”. Одговорио ми је “Да, али има у мени к***н сине”. Вратио сам се и рекао им - момци, хватајте скокове, неће вам додати лопту - изговорио је Шек и насмејао све.

Затим је имао срцепарајућу поруку.

- Рекао си и сам да сви притисци и све то само прилика да се докажете. Пазићу на све овде доле, научићу твоју децу твојим потезима. Не брини, нећу им показивати моју технику извођења слободних бацања. Коби је МВП у рају. Волим те, видећемо се једног дана поново - рекао је Шакил.