Један од људи који је имао ту част и привилегију да упозна Кобија Брајанта као више од кошаркаша је један од његових најбољих пријатеља и некадашњи агент - Роб Пелинка.


Желим да вам представим Кобија на три начина, Кобија као кошаркаша, као оца и као мужа”. Тим речима је Пелинка најавио свој говор, али је пре тога открио нешто што нико није знао. Он се дописивао са њим тог кобног јутра.


- Био сам у цркви са породицом када сам осетио вибрацију поруке. Иако то обично не радим током службе, извукао сам телефон и видео да је порука од Кобија. Пошто смо се чули сваког дана инстинкт ми је био да вратим телефон у џеп, али ми нешто није дало мира. Отворио сам поруку у којој ми је тражио контакт са једним бејзбол агентом из Јужне Каролине, јер ћерка његовог пријатеља жели да игра бејзбол и хтео је да јој обезбеди стручну праксу - рекао је Пелинка.


"РАЗБИЈАЊЕ" Пелинка је открио и како је Коби тражио да екипа његове ћерке Ђијане одигра меч против екипе његовог дванаестогодишњег сина.
- Девојчице против дечака. Коби је све организовао, довео је судије, семафор је био ту, сат, све што треба. Он им је био тренер, али је ретко проговарао било шта. "Мамбе" су биле толико добро припремљене, функционисале су као швајцарски сат и разбили су момке - рекао је Пелинка.

Ни мање ни више у питању је била Лекси Алтобели, ћерка Џона и Кери Алтобели који су такође погинули у тој трагедији.


- Написао сам му да ћу покренути тај план и да ћемо то завршити. Недуго затим је стигла информација да су Коби, Ђиђи и још седморо људи отишли у рај. Схватио сам тада да ми је Коби писао из хеликоптера и да је та девојчица била Лекси. Последња ствар коју је урадио на земљи је била његова жеља да помогне девојчици која има блиставу будућност.


Открио је и колико му је легендарни играч помогао.


- Када сам добио посао генералног менаџера у Лејкерсима рекао ми је да су нам се сада улоге замениле. Да сам ја сада тај који има обавезе у клубу, док је он седео кући и уживао. Услед великог броја обавеза које имам су се Коби и Ванеса често чули са мојом породицом, проверавали да ли је све у реду, чак су и заједно славили Ноћ вештица.


Пелинка је признао да је желео да уради нешт о значајно, нешто битно када је чуо да је Коби погинуо, тада се сетио књиге коју му је он поклонио и која је била у његовој кући.


- Супруга ме подсетила на ту књигу. Попео сам се на спрат и пронашао је. Писало је “Мом брату. Запамти - треба да уживаш у путовању. Посебно оном тешком. Воли те Коби”. Овај пут је претежак, не знам како да наставим без њега, али знам да би ти желео да наставимо. Некако ћемо покушати да пронађемо начин да се радујемо - закључио је Пелинка.


МЕСЕЧЕВА СОНАТА

- Због посла једно време није могао да буде са Ванесом, приметио је да ту у хотелу клавир. Тада му је пала на памет идеја, јер не може да спава због тога колико му недостаје породица. Тада је одлучио да научи да свира Бетовенову “Месечеву сонату”. Рекао сам му да нема шансе, да је то веома тешко да уради, да није музичар. Због његове љубави према Ванеси и његове упорности је успео немогуће. Из дана у дан је учио све више и до краја недеље је одсвирао савршено. Знао сам тада колико је воли. Научио је “Месечеву сонату” за њу - рекао је Пелинка.