УЗМИ Лазо евротитулу - одзвањала је порука за тренера Миливоја Лазића са трибина дворане у Железнику после победе јуниора Партизана против Париза у финалу квалификационог турнира Евролиге (79:67). Талентовани момци из Хумске први пут у историји играће на Ф8 елитног такмичења (21-24. мај) у Келну, а са клупе ће их предводити стратег који је био члан стручног штаба Душка Вујошевића, када је сениорски црно-бели тим 2010. учествовао на Ф4 Евролиге у Паризу.


Нису прошле још ни две пуне недеље од повратка Лазића у клуб, а већ је направљен историјски успех са генерацијом играча рођених 2002. године и касније.


- Значи ми много трофеј, пре свега због Партизана и ове деце - покушавао је Лазић да надјача гласну песму са трибина. - Имали смо тежак викенд, тежак распоред, јаке противнике у групи. Окупили смо се у овом саставу два дана пре почетка турнира. Пробали смо неке ствари да изменимо, неке да задржимо од раније, углавном је то функционисало када је требало. Што се саме игре тиче, она је осцилирала, али у најбитнијим тренуцима смо показали квалитет. Показали смо да имамо нове играче на које можемо да рачунамо у наредним годинама за први тим, али и за нашу репрезентацију. Свака част свима у клубу, спортском сектору, управи, а посебно играчима који су се потрудили да моје ни мало лаке захтеве истрпе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Партизан освојио турнир Евролиге: Црно-бели бољи од Париза и обезбедили пласман на завршни турнир


Велики таленат који овај тим поседује био је један од главних мотива за Лазићев повратак.


- Веома нам је битно да клуб можемо да вратимо на место које му припада. Не мислим да по сваку цену будемо увек први, већ да се боримо, да радимо, да развијемо играче, да их учимо како се тренира и како да постану добри људи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јуниорска Евролига: Звезда изгубила добијен меч - Партизан у драматичној завршници прошао у финале


Тренутно се зна да су међу осам најбољих екипа, поред Партизана, још Гран Канарија, Реал Мадрид и Ритас. Још четири учесника добиће специјалне позивнице.


- Искрено, нисам размишљао о завршном туниру. До тад имамо много посла. Ко зна шта ће се све издешавати. Прво да заврше редовну лигу. Имамо после паузу месец дана... Биће у међувремену неки играчи и у репрезентацији. Надам се да ћемо имати довољно времена да се спремимо како треба - закључио је Лазић.


НИКОЛА: ИДЕМО НА ТИТУЛУ

ПУБЛИКА је на овом турниру могла на делу да види једног од најталентованијег играча 2003. годишта у региону - Николу Радовановића, који је заузео место и у идеалној петорци.

- Имали смо само два дана да се спремимо, али смо показали карактер, дали максимум и прошли на финални турнир - блистао је од среће Никола. - Хвала саиграчима, тренерима и навијачима који су веровали у нас. Сада је потребно време да се слегну утисци. Увек на такмичење идемо са жељом да га освојимо, па ће тако бити и у Келну.