СЕЛЕКТОР Србије Игор Кокошков захвалио се публици која је дошла да подржи национални тим.

- Дали смо најбоље што смо могли, али некад ствари не иду како очекујете. Честитам Грузији, која је дуго у истом систему. Отворили смо меч добро, енергија је била ту у првој четвртини. Снажно верујем у то да играчи играју утакмице, а да их тренери губе. Мој прст ће увек бити уперен у селектора. Имали смо много грешака, али ништа не почиње нити се завршава овом утакмицом. Боли пораз код куће, али морамо да гледамо ширу слику. Ово је исти тим који је играо пре три дана у Финској, поносан сам на ове играче.

Селектор напомиње да се међу њима осетио притисак пред меч у Београду.

-Осетило се мало нервозе протеклих пар дана, било нам је мало лакше да играмо у Финској. Не могу да се кријем иза незалагања играча, фалили су нам лаки поени, било је и стреса код младих играча. Они су имали Шермадинија и Мекфадена који су доминирали, били бољи тим и заслужено победили. Уложили смо много енергије, нико овде није дошао без мотива. Чека нас много посла, ово је жива ствар, као глина која се обликује.

О акцији у којој шут Радета Загорца није добацио до коша:

-Загорац је био сам, играчки је било да шутне. Можда су се ноге мало одсекле, али утакмице никад не губиш због једног шута.

АВРАМОВИЋ: НЕСТАЛО ЕНЕРГИЈЕ

НАЖАЛОСТ, импресивна партија Алексе Аврамовића (27 поена) није награђена победом Србије.

-Припремили смо ову утакмицу као против Финске, али нисмо имали енергије као у том мечу. Грузија има Мекфадена, једног од најбољих шутера у Шпанији, такође и одличног Шермадинија. Знамо на чему треба да радимо за следеће окупљање репрезентације.