НОВА епоха српске кошарке почела је доласком новог селектора. Игор Кокошков је први испит успешно положио у Финској на старту квалификација за Европско првенство 2021. године, а данас од 17.00 ће имати прилику да се представи и домаћој публици. Дебитантску представу пред српским навијачима у хали „Александар Николић“ симболично, наш тренер ће имати на затварању првог „прозора“ против селекције Грузије, коју је са клупе водио чак седам година.


-Очекујемо тешку утакмицу, поготово што се тиче унутрашње игре, контроле Шермандинија и њиховог шута – издвојио је наш репрезентативац Дејан Тодоровић у први план једног противничког играча. - Спремили смо се и надам се да ћемо, с публиком и добром енергијом, поновити утакмицу из Финске. Једина и основна ствар коју нам је тражио селектор на овом окупљању је да се међусобно поштујемо и да уживамо током ових десетак дана. За сада нам иде добро и надам се да ћемо победити Грузију.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кошаркаши Србије архивирали победу у Финској и окрећу Грузији: Нека "Пионир" буде пун


Исти расплет очекује и Алекса Аврамовић, играч познат српској јавности из претходног квалификационог циклуса, у коме је играо заједно са Тодоровићем.


-Покривени су на неколико позиција са веома добрим играчима као што је Шермандини, који је један од најбољих играча у шпанској лиги. Има још добрих шутера уз њега. Знамо шта треба да радимо. Имамо 12 спремних играча да изађу на терен пред испуњене трибине и победе. Очекујем да ће народ да дође и поздрави репрезентацију. Ово је нова група играча која ће у неком тренутку преузети први тим.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Теодосић прескаче Грузију због 200.000 евра


Један од најискуснијих у овом тиму је повратник Новица Величковић, који узбуђено чека да истрчи пред домаће навијаче.


-Заједно смо неколико дана и све је некако убрзано. Упознајемо се. Најбитније је што смо против Финске показали велику енергију и борбеност, од тога мора да се крене на сваком мечу. Стручни штаб ради на томе да на најбољи начин скаутирамо Грузију и да сутра добијемо тај меч. Неће бити лако... Нема у квалификацијама лаког противника, не сме нико да се потцени. За неке је први пут да су у репрезентацији, имају велику жељу и оно што се наглашава на састанцима је да ту жељу, можда и неку трему, пребаце на агресивност, концентрацију, борбеност...


Капитен Партизана је у националном тиму после десет година.


- За мене је велика част. Подмладио сам се. Уживам у раду са тренерима и саиграчима. Много је младих играча, играју у различитим лигама, имам саиграче из Партизана... Стварно је уживање. Позив селектора сам одмах прихватио – подвукао је Величковић.