ТРЕНЕР Црвене звезде Драган Шакота, на тренутке и веома жучно, говорио је о околностима у којима се тим налази, суђењу и прозивкама појединих навијача.

-Дали смо све што смо могли у овом тренутку, на крају је бољи тим заслужено победио. Звезда је играла против најбоље одбране у Евролиги и дала 81 поен, без два битна играча Џенкинса и Добрића. Немам никакву замерку на рачун играча, који су одиграли осам утакмица за 16 дана. Откад сам дошао, само једну у Евролиги изгубили смо са више од десет разлике, прву са ЦСКА у Москви.

Открива да је било разговора са структурама Евролиге о суђењу.

-Немамо добро суђење. Није исти критеријум за сваког противника који долази овде, о чему смо разговарали са Евролигом. Наводили смо неке ситуације, чак и добили признање да неке ствари нису биле у реду.

Не придаје значај увредама појединаца са трибина:

-Никоме не полажем рачуне, знам добро шта радим. И ја сам као велики навијач вређао тренера Манчестера, а појма немам о фудбалу. Најмањи је проблем вређати тренера, већи је када се то дешава играчима. Нисмо ми тек тако шести у Евролиги по победама на страни. Размислите о томе...

Чарлс Џенкинс је истегао лигаменте на тренингу, због чега ће пропустити и наредни меч у Евролиги на гостовању Басконији наредне недеље.

-Надамо се да ће бити спреман за најважнију, а то је наредна у АБА лиги са Цедевитом. Важне су и евролигашке, али не као преостале три у АБА лиги.

За појачање Калина Лукаса, који није био у саставу за меч са ЦСКА, каже да је био једини доступан плејмејкер на тржишту.

-Брауну је потребна подршка, немамо замену за њега и онда сви играчи трпе.