Кошаркаши ЦСКА савладали су у београдској “Штарк арени” Црвену звезду 86:81 и тако направили још један корак ка овери пласмана у плеј-оф Евролиге, што је, према речима тренера Димитриса Итудиса, и први циљ ове сезоне.

- Табела показује да су Ефес и Реал тимови који имају исте играче годинама и они су у врху. Ми смо један нови тим, покушавамо да нађемо начин да функционишемо. Радимо добро то до сад. Ту смо, близу плеј-офа, а то је јако важно, јер осам екипа иде а 10 не иде и зато нам је то први циљ - рекао је Итудис и додао:

- Што се тиче издања мог тима вечерас, јасно је да имамо нови тим, да уз то имамо нових креатора, изгубили смо једног играча, МВП-ија, ми треба да живимо кроз то, то је чињеница.

Грчки стратег је потом похвално говорио о Црвеној звезди.

- Звезда је добар тим, добила је утакмице у којима је губила са великом разликом, добила је неке утакмице на страни, захваљујући игри и начином који показују да имају амбиције. Мислим да имају квалитет и да то доказују, они су близу плеј-офа, имају тим и игру за то – казао је Итудис, истакавши да је утакмица у Арени била тешка, какву су “армејци” и очекивали.

- Звезда игра добру одбрану, ми смо на полувремену изашли са јачом енергијом, желели смо да нађемо решење. Успели смо да искористимо изгубљене лопте, да погодимо шутеве и да држимо предност од осам поена. Утакмица је била егал током треће четвртине, али на крају смо успели да преломимо - рекао је Димитрис Итудис.