Ол стар викенд у Чикагу, 69. по реду, завршен је у ноћи између недеље и понедељка утакмицом у којој је Лебронов тим, у чијем је саставу био и српски репрезентативац Никола Јокић, победио екипу Јаниса Адетокумба 157:155.

Ипак, централни догађај свих звезда најјаче лиге на свету, помало је остао у сенци такмичења у закуцавањима, у којима је, по мишљењу многих, кошаркаш Орланда Ерон Гордон, остао “закинут” за престижни трофеј.

Као и пре четири године, када је у, помало и контроверзном финалу, поражен од Зека Лавина, Гордон је у “Јунајтед цетру” остао без тријумфа, иако је по оценама многих морао да изађе као победник из дуела с кошаркашем Мајамија Дериком Џонсом.

Подсетимо, Гордон је у последњем закуцавању прескочио Така Фола, који је висок 226 цм, али је од судија добио само 47 поена.

- Прескочим преко човека који је висок 226 цм и шта добијем? Само 47 бодова? Ма дајте, па шта радите? Осећам да је требало да имам два ова трофеја, а ја немам ниједан. Мислим да више нећу учествовати – рекао је разочарани Гордон после меча.

Овим “проблемом” позабавила се и полиција Орланда, која се у шаљивом тону јавности обратила преко званичног “Твитер” налога.

- Планирамо да контактирамо полицију Чикага да истражи како је Гордон покраден на такмичењу у закуцавањима - написали су, а свој коментар дао је и шеф полиције из Орланда.

- Наша почетна истрага, после прегледаног снимка, јасно открива да је Ерон Гордон побиједио на такмичењу  - написао је шеф полиције Орланда - Орландо Ролон.