Кошаркаши Црвене звезде били су надомак освајања Купа Радивоја Кораћа, пошто су 30 секунди пре краја финалног меча против Партизана имали шест поена предности. Ипак, Маркус Пејџ у трилер завршници четврте деонице, па потом Огњен Јарамаз у продужетку, “отели” су трофеј из руку изабраника Драгана Шакоте и трећи пут узастопно “Жућкову левицу” однели у Хумску.

- Промашивали смо неке шутеве, они су погађали неке шутеве. Боље да не причам о судијама и неким одлукама које су доносили. Било је много одлука за обе стране... Не знам, онај фаул у нападу је био једна од тих одлука због које кажете "вау". Пејџ се смејао после тога, знао је да је исфолирао тако да... - био је љут на арбитре меча Били Берон, који је у даху наставио:

- Мислим да су и позвали тај потез, тај тип потеза, желели су то, тражили и то је стварно тешко. Тако нешто се не свира на крају оваквих утакмица... С обзиром на то колико је меч био физички чврст, уврнуто је. Нисмо изгубили мотивацију, и даље има још неколико титула за које се игра и радујемо се томе - рекао је Берон после меча, уз признање да није могао најбоље да види ситуацију осам секунди пре краја четвртог квартала, када је Пантеру досуђен фаул у нападу.

- Нисам имао најбољи поглед на читаву ситуацију, али чињеница да се Пејџ после тога смејао довољно говори јер он зна да се извукао са тим - истакао је Берон.

Много самокритичнији је после дуела био Чарлс Џенкинс, који је у финишу треће и почетком четврте деонице погурао Звезду ка преокрету.

- Свака грешка која може да се направи на мање од тридесет секунди, ми смо је направили. Никога другог не можемо да кривимо осим себе. Имали смо плус 6 на 30 секунди пре краја, требало је да останемо на курсу и добијемо утакмицу. Направили смо тамо гомилу киксева, били смо превише опуштени током већег дела меча, али смо успели да се консолидујемо и да дођемо до прилике за победу - рекао је Џенкинс новинарима после меча и осврнуо се на последње секунде четврте четвртине.

- Нисмо добро комуницирали у одбрани, били смо превише агресивни у лошем тренутку. Можда и одлука судија 50:50 за фаул Кевина којим су добили два слободна бацања на два разлике за нас... Без обзира на чињенице, грешке тог типа у таквом тренутку не треба правити јер смо имали добијену утакмицу - нагласио је Џенкинс.