Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да његова екипа није желела да изгуби од Црвене звезде и да се "ноктима и зубима" борила у победи у финалу Купа Радивоја Кораћа.

- Моја екипа није данас желела да изгуби. Није било много велике кошарке, већ само велика жеља да не изгубимо. Борили смо се ноктима, зубима. Честитке мојим играчима и навијачима - рекао је Тринкијери за телевизију Арена после утакмице у Нишу.

Партизан је после продужетка победио Звезду са 85:84 и освојио трећи везани, а укупно 16. трофеј националног купа.

"Нисмо хтели да идемо кући без трофеја, то је неки пут важније од оног шта ја нацртам и шта се договоримо - навео је Tринкијери.

Он је цитирао изјаву легендарног америчког кошаркаша и тренера Рудија Томљановића која гласи: "Никад не потцењујте срце шампиона".

Потом је на конференцији за новинаре после утакмице казао да је финална утакмица "велика прича".

- Видео сам много преокрета у мојој каријери, али ово... Било је минус шест на 17,9 секунди пре краја. То је била велика прича - изјавио је Тринкијери.

По његовим речима, Партизан је имао три јако напорна дана.

- Прошле године смо имали срећу да играмо четвртак, суботу и недељу, а сада смо почели у петак. У последњих 15 минута смо имали мало енергије, али смо имали велико срце. Идемо кући да се мало одморимо.

Истакао је да је за њега велика ствар да освоји куп у земљи кошаркше, иако је играо у Италији, Немачкој и Русији.

На питање новинара кога би од играча издвојио као веома битног за победу Партизана у Купу, рекао је да "његов тим игра као екипа и мисли као екипа, тако да неће никога посебно да издвоји".

- Сви играчи су важни. Не можемо да кажемо да је неко преважан, јер кад њему не иде да се ми предамо - казао је Тринкијери.

Он је рекао да за Партизан сада долази најтежи део сезоне.

- Како је Копривица јуче рекао велику мудрост - ми можемо изгубити са сваком екипом, али нас је јако тешко добити - навео је Тринкијери и додао да очекује да Партизан у остатку сезоне буде још мало бољи.