Промене у НБА лиги. Комесар најјаче кошаркашке лиге на свету Адам Силвер је донео одлуку која је многе одушевила. Награда за најкориснијег играча Ол-стара (МВП) мења име у част легендарног кошаркаша који је преминуо у хеликоптерској несрећи са ћерком Ђиђи и још седам особа.

- Коби Брајант је синоним за Ол-стар. Увек је уживао у шанси да се такмичи са најбољима и да пружа врхунске партије на највишем нивоу за милионе фанова широм света – рекао је Силвер и потврдио да ће награда променити име у његову част.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Спектакуларна закуцавања на Ол-стару: Џоунс однео победу, Гордон уверен да је награда требало да припадне њему (ВИДЕО)

Брајант је први пут на Ол-стар мечу учествовао 1998. године са свега 19 година и од тада је укупно 18 пута био део меча свих звезда, испред њега је само Карим Абдул-Џабар који има једно учешће више. Коби је освојио три МВП признања -2002, 2007, 2009. (поделио са Шакилом О Нилом) и 2011. године. Једини играч који има такве четири награде је Боб Петит.

Признање ће ове године припасти особи која добије највише гласове, 25 одсто чине навијачи, а 75 одсто новинари. Меч је на програму у ноћи између недеље и понедељка.