ИГОР Кокошков први пут у селекторској акцији. У понедељак у београдском хотелу "Краун плаза" окупља петнаесторицу репрезентативаца пред почетак квалификација за Европско првенство 2021, односно за две утакмице у првом такозваном ФИБА "прозору".

Дебитоваће на клупи Србије на гостовању Финској 20. фебруара, три дана касније представиће се нашој публици у мечу са Грузијом у хали "Александар Николић".

У конкуренцији за тим у прве две утакмице у оквиру квалификационе Е групе су: Милош Теодосић (Виртус), Мирослав Радуљица (Ђангсу Драгонс), Никола Ребић (Јенисеј), Дејан Тодоровић (Андора), Алекса Аврамовић (Естудиjантес), Марко Симоновић (Цедевита Олимпија), Дејан Кравић (Обрадоиро), Далибор Илић (Игокеа), Огњен Јарамаз, Урош Трифуновић, Раде Загорац, Новица Величковић (Партизан), Алекса Раданов, Стефан Ђорђевић (ФМП) и Огњен Добрић (Црвена звезда).

У нашој групи налази се још селекција Швајцарске, учешће на Евробаскету обезбедиће два најбоља тима уз Грузију, која као један од домаћина има право директног пласмана. После овог, предстоје још два "прозора", у новембру и фебруару наредне године.

Европско првенство биће одржано од 2. до 19. септембра 2021. године, и то у четири државе - Чешкој, Грузији, Немачкој и Италији.