НИСУ дозволили кошаркаши Партизана и ФМП изненађења у четвртфиналним дуелима, па ће сутра одмерити снаге у борби за финале (21.00). Тим из Железника је на старту Купа Радивоја Кораћа славио против Динамика – 98:73, док су црно-бели нешто теже изашли на крај са екипом Борца из Чачка – 87:79.

Дуел лидера АБА 1 и АБА 2 лиге је с разлогом привукао знатно већу пажњу, него мали београдски дерби. У врелој атмосфери нишког „Чаира“ Борац је трећу годину за редом успео да намучи екипу која је фаворит. После Црвене звезде и Меге, њихову снагу је осетио и Партизан. Црно-бели су после споријег почетка, успели преко мотивисаног Николе Јанковића да изграде двоцифрену предност на полувремену. Међутим, Чачани су се тројкама упорно враћали у игру. Погађали су из даљине Ђоковић, Гавриловић, Џонс, Неранџић и захваљујући њима Борац је минут и по пре краја пришао само на три разлике.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Лака победа у Нишу: ФМП рутински против Динамика


Загорац, Јарамаз и Томас су подесили руку у завршници, па су отклоњене све дилеме о победнику и отворила се прилика да терен осети и јуниор Лазар Стефановић.

-Очекивао сам баш овакву утакмицу – рекао је тренер Партизана Андреа Тринкијери. - Куп је врло специфична ствар. Прва утакмица је увек била проблематична, Борац је врло озбиљна екипа. Играли су боље него ми. На крају смо победили, али је то само резултат, ништа друго. Сваке године на купу у целој Европи се дешавају посебне ствари: Ефес, Бајерн, Виртус, Барселона – сви су изгубили прве утакмице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда опрезна за утакмицу са Мегом: Не смемо да дозволимо да поново споро уђемо у меч


Партизан је некомплетан завршио утакмицу, јер је Стефан Бирчевић раније напустио терен и отишао на снимање.

- Можда ће Леброн доћи за утакмицу, Бирчевић – сумњам. То је баш велики проблем, јер смо хтели да расподелимо – подвукао је Тринкијери.

Кад је други четвртфинални сусрет у питању ФМП је до победе дошао на крилима Пота, који је постигао 14 поена, Улубај је додао 12, а Рит 11. Ухватили су залет за трећи дуел ове сезоне са Партизаном. Црно-бели су добили оба међусобна окршаја, последњи у Железнику веома убедљиво– 87:57.

Дворана: „Чаир“. Гледалаца: 4.500. Судије: Маричић, Мрдак, Весковић.
ПАРТИЗАН: Волден 13, Мекаду 8 (9ск), Јарамаз 10 (5ас), Бирчевић 7, Томас 9 (4ск), Загорац 16 (5ск), Пејџ 6, Стефановић, Величковић, Јанковић 14 (8ск), Трифуновић, Мозли 4.
БОРАЦ: Ђоковић 18, Мајсторовић 2, Неранџић 11, Џонс 18, Чарапић 9, Поповић 2, Аликадић, Поповић М, Бумбић, Милетић 4, Гавриловић 13, Кочовић 2.
По четвртинама: 20:18, 26:15, 13:22, 28:24.