Кошаркаши Црвене звезде нису дозволили изненађење, у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа савладали су БКК Раднички 107:67. И поред уведљивог тријумфа и добро распоређене минутаже, почетак меча и чак 13 поена предности “крсташа” средином прве деонице сигурно нису биле по укусу искусног стратега Драгана Шакоте.

- Оно што је било битно и увек ће бити, када се такмичимо у завршницама јесте да треба показати респект према такмичењу и свим противницима. Током каријере увек покушавам својим играчима да кажем да нема потцењивања. Они су одиграли изванредно, пуни ентузијазма, имали су одличан проценат шута за три поена. Честитике нама за победу, а њима на борби - рекао је Шакота и додао:

- Нешто човек научи на том дугом путу, а то је да свако може да игра и да убаци кош. Можда то могу и ја сада. Признајем ентузијазам и жељу, играчи морају да знају све то. На почетку када сам играо, увек сам осећао ту неку жељу и ентузијазам када сам играо против јачих од себе.

Говорио је стратег црвено-белих и о здравственом стању у екипи...

- Браун је вукао повреду зглоба, али јесте делимично и замор. Нама је проблем био Џенкинс, који је имао проблема ових дана. То све кружи и један је велики проблем. Гледали смо да исконтролишемо минутажу, али нам недостају бекови. Шта да радимо, ако смо га поштедели данас, надам се да није неки проблем – казао је Шакота, пре него што се осврнуо на одлуку да Филип Човић и Огњен Кузмић буду пребачени у ФМП.

- Ми већ дужи период имамо 18 играча на тренингу и то је било логично, дуже смо размишљали о неким променама. После несреће која се Кузмићу десила, у ситуацији је да није било могуће да се потпуно оправи. Ми фактички и не тренирамо, имамо путовање и опоравак. Нисмо видели неке помаке, овде можемо да видимо шта ће да буде за следећу годину, да се на миру припреми за све - закључио је Шакота.

Медијима се обратио и првотимац Црвене звезде, Огњен Добрић, који истиче да је његов састав меч преломио у другој деоници.

- Мало смо лошије отворили утакмицу, али смо у другој четвртини наметнули наш ритам и одржали до краја утакмице. Пуштали смо их на неке отворене шутеве, да играју како они знају, али смо успели да их ограничимо. Имамо дан да се одморимо, спремимо за наредни меч полуфинала - рекао је Добрић.