Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да је његова екипа уморна, али да је циљ одбрана трофеја Купа Радивоја Кораћа.

- Идемо са циљем да одбранимо Куп. Имали смо врло тежак период. Војска је испражњена, уморна, имамо и повреда и зато морамо бити изузетно мудри и пробати да имамо довљно снаге за све борбе које нас чекају. Морамо бити много паметни - рекао је Тринкијери новинарима у Београду пред полазак екипе за Ниш.

Партизан у петак од 19.30 у нишком „Чаиру“ игра против чачанског Борца четвртфинале Купа Радивоја Кораћа.

- Сутра играмо против инстутиције која долази из града кошарке. Кића, Обрадовић, Радмило... Борац би могао да игра АБА лигу без икаквих проблема. Биће изузетно тешко, играмо једну утакмицу па ћемо видети.

Упитан колико Куп може бити прекретница, односно шта је његовој екипи у овом тренутку важније, Тринкијери је рекао: "Не бира се".

- Једина ствар коју можемо бирати је да будемо паметни. Играмо без Гордића који је јако важан играч, без Рединга, што значи да неки други, млађи играчи морају да помогну, морају да се баце у арену, да се боре - рекао је Тринкијери.

Партизан је у прошлогодишњем финалу Купа у Нишу победио Црвену звезду.

- Прошле године је било је супер. Прошле године је Куп био почетак једног новог живота. Сад је ситуација другачија - навео је Тринкијери.

Центар Партизана Никола Јанковић, који је данас прославио 26. рођендан, рекао је да је за њега Куп веома важан.

- Имам прелепе успомене са Купа, већ сам га два пута освајао, прошле године са Партизаном. Увек је то дан или два после мог рођендана, па има још већи значај за мене. Долази ми породица, ја сам са југа и мени то веома значи - рекао је Јанковић.

Он је истакао да Куп долази у правом тренутку за његов тим.

- Имамо добар моментум, имали смо пар и дана одмора што у овом ритму значи много. Мислим да идемо спремни и да ћемо пробати да одбранимо оно што смо смо урадили прошле године.

Јанковић је казао да Борац има квалитетан тим, али да су црно-бели фокусирани само на себе и своју игру, као и да не размишљају о евентуалном полуфиналу.

- Куп је специфичан, једна утакмица може да одлучи, једна четвртина... Идемо корак по корак и то је једни прави начин да се дође до финала - рекао је центар Партизана.