Некадшњи репрезентативац Србије Иван Паунић од данас је нови кошаракш Мега Бемакса, саопштио је на сајту клуба. Како се наводи, Паунић је потписао уговор са клубом до краја регионалног такмичења.


Искусном беку ово неће бити први боравак у Меги, пошто је претходно део сезоне 2005/06 провео у београдском клубу на позајмици, када је дошао из Партизана.


"После дуге паузе након операције срећан сам што ћу заиграти пред домаћом публиком и то у тиму који је сачињен од много талентованих и перспективних играча. Посебно ми је драго што ће то бити у Меги, клубу у коме сам играо и на почетку сениорске каријере и који је пуно порастао од тада, о чему најбоље говоре велика имена која су одатле потекла и изашла. Верујем да ће моје играње и искуство много значити Меги у финишуборбе за опстанак у АБА лиги, а и мени да покажем да сам опет на јако добром физичком нивоу", рекао је Паунић за клупски сајт.


Пауниће ће прилику за овосезонски деби имати 1. марта када ће Мега дочекати Игокеу у Хали спортова „Ранко Жеравица“.


Иван Паунић је рођен27. јануара 1987. године, висок је 195 центиметара и игра на позицији бека. Сениорску каријеру је започео у Партизану, а у богатој интернационалној каријери наступао је за Морнар (Црна Гора), Војводина, Остенде (Белгија), Арис (Грцка), Нижњи Новгород (Русија), Виртус Болоња (Италија), Лагун Аро (Шпанија), Фуенлабрада (Шпанија), Астана (Казахстан), Будућност (Црна Гора), Тофас (Турска) и Чемидор (Иран).


У репрезентативној каријери са младим селекцијама освојио три златне медаље, да би после сребра и злата са Универзитетском селекцијом, освојио друго место са А тимом на Евробаскету 2009. године у Пољској.