Одлука да на драфту изабере Марвина Беглија уместо Луке Дончића би скупо могла да кошта Владе Дивца. Генерални менаџер Сакрамента би могао да добије отказ на лето.


Према информацијама америчког новинара Шамса Чараније у клубу су незадовољни начином на који је одрађен прошлогодишњи драфт, као и партијама које пружају Кингси. Посебно ако се на то дода да би Бегли због повреде могао да пропусти остатак сезоне у којој екипа има скор 21-32 и далеко је од плеј-офа.


- Дончић је скаутиран много пута, чак је био и на вечери са председником клуба Вивеком Ранадивом и његовим сином Анелом и Дивцем. Многи су мислили да ће изабрати Дончића, али је Владе са тадашњим асистентом Брендоном Вилијамсом и Пеђом Стојаковићем изабрао Беглија. Веровали су да би Дончић, који воли да има лопту у рукама много, успорио напредак Диарона Фокса и да ће знатно боље функционисати тандем Фокс/Бегли - наводи се у тексту.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Србин поново одличан: Дабл-дабл Јокића у преокрету Денвера (ВИДЕО)


Представници портала “Атлетик” су покушали да добију одговор Ранадива о овој теми и потенцијалном отказу и добили су саопштење.


- Разумемо фрустрације наших навијача због резултата ове сезоне. Напорно радимо како бисмо то исправили. Верујемо у лидерске квалитете Дивца и уверени смо да ћемо изградити победнички тим који наш град и фанови заслужују - поручио је Ранадив.


Према њиховим наводима, почела је игра “нађи кривца”, а цех би могао да плати управо Дивац...