СЕЛЕКТОР Србије Игор Кокошков позвао је 15 играча за прве две утакмице квалификација за Европско првенство 2021. које ће бити одигране 20. фебруара у Финској и, три дана касније, са Грузијом, у београдској дворани "Александар Николић".


"Орлове" ће у првом такозваном ФИБА прозору са капитенском траком предводити Милош Теодосић, и то поново у тандему са Новицом Величковићем, који је последњи пут носио репрезентативни дрес на Светском првенству 2010. у Турској.

У тиму је и увек расположиви центар Ђангсу Драгонса Мирослав Радуљица, који је тренутно у Београду због паузе у кинеској лиги изазване вирусном епидемијом. Такође, ту је и прекаљени репрезентативац Марко Симоновић, упркос томе што је после Мундобаскета у Кини саопштио да се опростио од најдражег дреса.

На списку су и некадашњи плејмејкер Црвене звезде Никола Ребић, сада играч руског Јенисеја, крилни играч Игокее Далибор Илић и још тројица првотимаца Партизана - Огњен Јарамаз, Раде Загорац и млади Урош Трифуновић. Са искуством из квалификација за СП у Кини долазе Дејан Тодоровић, Алекса Аврамовић и Алекса Раданов. Кокошков ће на располагању имати и једног играча из евролигашког тима, бека Црвене звезде Огњена Добрића.

"Орлови" се за прву акцију под командом новог селектора окупљају 16. и 17. фебруара у београдском хотелу "Краун плаза". Кокошкову ће од велике помоћи у раду са овим играчима бити асистенти Дејан Милојевић, Владимир Јовановић и Јовица Антонић, који је био и део стручног штаба у селекторском мандату Александра Ђорђевића.

Србија се у квалификацијама за Евробаскет 2021. такмичи у Е групи са селекцијама Финске, Грузије и Швајцарске. Осим Грузије, као једног од домаћина ЕП са правом директног пласмана, из ове групе квалификоваће се две најбоље репрезентације.


На списку репрезентативаца на које Кокошков рачуна су:

Милош Теодосић – Виртус Болоња

Мирослав Радуљица – Ђангсу Драгонс

Никола Ребић – Јенисеј

Дејан Тодоровић – Андора

Алекса Аврамовић – Естудијантес

Марко Симоновић – Цедевита Олимпија

Дејан Кравић – Обрадоиро

Далибор Илић – Игокеа

Огњен Јарамаз – Партизан

Урош Трифуновић – Партизан

Раде Загорац – Партизан

Новица Величковић – Партизан

Алекса Раданов – ФМП

Стефан Ђорђевић – ФМП

Огњен Добрић – Црвена звездa