Једна од најбољих кошаркашица Србије Соња Васић изјавила је да је још једном тимски дух и поверење међу играчицама донело превагу у мечу против Нигерије.

"Најтеже је играти те унапред добијене утакмице, против ривала који нема ништа да изгуби, а где смо ми фаворити. На моменте смо приказивали нашу игру, али то није било дефинитивно свих 40 минута. Колективност и чињеница да се дуго познајемо, дала је резултат да последње напете минуте одиграмо хладне главе", рекла је Васић новинарима.

Васић је истакла да је тим против Нигерије играо са краћом ротацијом него обично.

"Стручни штаб нас је добро припремио, али ми план нисмо испоштовале. Нигерија је изузетан физички тим, играле су јако све време. За нас је доста атипично да смо имале доста скрећену ротацију. Недостајала нам је та енергија клупе. Ми смо навикле да су светла увек уперена у Ану, Јелену или мене. Али, ако се имало разумеш у кошарку, јасно ти је колико су нама важне Невена, или рецимо Пејџ кад је била ту. Да сав тај „прљави“ посао обави клупа".

Ни кошаркашица шпанске Ðироне није хтела да прича о скоро сигурној карти за Токио.

"Чекамо, највише што се надам да ћемо против Мозамбика да одиграмо нашу најбољу утакмицу. Позвала бих публику да дође да нас подржи", закључила је Васић.