Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је да је меч против Нигерије био онакав какав су и очекивале.


"Било је онако како смо очекивали. Тешко, физички захтевно, није било изненађена. Не могу да будем задовољна, имали смо успоне и падове. Ти падови су били ружни, то је најбоља реч. Сутра играмо против још једног афричког тима, морамо да победимо. Толико је једноставно", рекала је Маљковић новинарима на конфренецији за медије.

Маљковић је упитана и да ли је њеном тиму била потребна утакмица са једном атипичном кошаркашком селекцијом.

"У свим групама ми Европљани се нисмо баш прославили. Женска кошарка је напредовала свуда у свету, Јапан има фантастичан тим, Кина такође... Једно је играти Евробаскет а друго је играти на овом нивоу где су физикалије, бржа кошарка, јача, агресивнија... Ако ме питате да ли ме радује кад играмо овакве утакмице, да. Ово је реалност. Женска кошарка је напредовала у свету, а на моју велику жалост европска кошарка је пала. Радује ме што играмо овакве утакмице, оне су потребне овом тиму."

Маљковић је истакла да клупа није обавила посао како то обично ради и да ће јој сутра бити потребно свих 12 играчица,а осврнула се и на репрезентацију Мозамбика, коај еј сутра ривал од 17 сати.

"Нема тај квалитет као Нигерија, не можемо да говоримо неистину. Мозамбик је слабији тим од Нигерије, али је исто тим који жели... Намучули се и да дођу овде, имали су неке потешкоће у путу. Боре се, гину на терену, сигурно ће се борити да победе", закључила је Маљковић.