Тренер кошаркаша Мега Бемакса Дејан Милојевић рекао је данас да би победа против Приморске могла да буде једна од пресудних његове екипе у борби за опстанак у АБА лиги.

- Прошле недеље смо победом против Крке направили први корак у борби за опстанак у АБА лиги, а сада имамо прилику против Приморске да забележимо и други. Сигурно је да нас очекује изузетно тежак меч - рекао је Милојевић, преноси клуб.

Кошаркаши Меге у недељу настављају такмичење у АБА лиги када ће у оквиру меча 18. кола гостовати Приморској.

Милојевић је навео да је Приморска, иако им је пре неколико кола отишао тренер и неколико главних играча, и даље су изузетно опасна екипа, што су показали победом против Цедевита Олимпије.

- Ово је изузетно битан меч за обе екипе, а на нама је да у њега уђемо максимално спремни и концентрисани. Евидентно смо подигли игру и самопоуздање екипе. Против Приморске енергија на терену мора да буде на највишем нивоу уз агресивну одбрану током целог тока меча. Уколико успемо у томе, верујем да имамо шансу за победу која би могла да буде једна од пресудних у борби за опстанак - рекао је Милојевић.

После 17 одиграних кола АБА лиге, Мега има скор 4/13 док је Копер Приморска забележила 10 победа.

Плејмејкер Меге Кендрик Пери рекао је да ће предстојећа утакмица бити велики изазов, али је истакао да је његов тим спреман.

- Имамо добар ритам и самопоуздање након наше победе против Крке. Мој је посао да самопоуздање наших момака буде на нивоу и на овој утакмици и да одиграмо чврсто и тимски током свих 40 минута игре. У последње време играмо добру кошарку и сигурно је желимо да се наш напоран рад награди новом победом - рекао је Пери.

Утакмица се игра у недељу од 12.00.