Нема утехе за Шакила Онила од када је схватио да је вест о погибији Кобија Брајанта тачна. На кошаркашком терену, на центру дворане “Стејплес центра”, окупиле су се НБА звезде Шакил Онил, Чарлс Баркли, Кени Смит и Ерни Џонсон да у подкасту НБА на ТНТ дају своја сећања на вољеног саиграча, пријатеља, друга и брата.


- Неколико последњих месеци је јако тешко за мене јер ми је умрла сестра. На дан погибије Кобија био сам у подруму, вежбао са сином и нећаком Колумбусом. Дошао је други нећак у сузама и показао ми на телефону вести о Кобијевој погибији. Пукао сам и драо се на њега: „Склонито од мене“. Живимо у свету лажи и фотошопа, али онда сам почео да добијам позиве и вест ми је потврђена. Нисам желео да верујем да је то истина.

рекао је са тугом у гласу Шакил Онил.


А онда су се ређале вести једна за другом и нису све биле тачне.

- Исплакао сам се и смирио. Тражио сам на интернету вести и прочитао да је Рик Фоксбио са њим. Зовем га, не јавља се... То ме је сломило. И онда, посљедњи ударац, Кобијевакћерка је била у том хеликоптеру... И мој син Шаферје био уништен. Рекао ми је да се дописивао с Кобејем - тешко је било Шакилу да савлада емоције. - Овде у Стејплесцентеру“ смо задњи пут разговарали када сам му рекао дапостигне 50, он је постигао 60 поена. Чињеница је да смо изгубили најбољег Лакера и једног од најбољих кошаркаша икад".


Некадашњи центар Лејкерса изгибио је у октобру 2019. млађу сестру Ајшу која преминула од канцера, а како је сада рекао: Остао сам и без малог брата:


- Овакву бол нисам осетио већ неко време. Имам 47 година и овако плачем. Изгубио сам две баке, млађу сестру, а сад сам изгубио млађег брата. Бићемо заувек повезани оним што смо направили. Често ме питају за наш однос, а ја кажем да је као са Чарлсом Барклијем. Имате два јака карактера који су кренули сваки својим путем, рекли неке ствари, али никад нису изгубили поштовање. Међутим, кад годбисмо се нашли на терену, ми смо увек заједно побеђивали.


Онил је, свестан како живот може да режира, поделио љубав са присутнима: "Људи, кад год вас видим осећам колико вас волим". Захвалио се водитељу што га је учинио славним и познатим и рекао му да и њега воли. Обратио се Шакил на исти начин и људима иза камера, целој својој фамилији, пријатељима и фановима: “Много вас волим, све вас волим и увек ћу вас волети”.


Када су кренули да напусте дворану испред су их сачекале стотине фанова Брајанта и Лејкерса. Они су скандирали Шеково име, а он их је преусмерио: Ајмо још једном сви заједно. Коби, Коби, Коби ...