Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је данас да је и њега, као и цео спортски свет, погодила смрт Кобија Брајанта и истакао да је легандарни амерички кошаркаш на неки начин био херој.

- Мислио сам да ме неће тако ударити. Мислио сам да је таква легенда бесмртна, али није - рекао је Тринкијери новинарима у Београду.

- Де факто, спортски свет се зауставио. Размишљаш, гледаш, читаш, питаш се... Ми радимо у кошарци, кошарка није важна. Ми не спашавамо животе. Нисмо полицајци, лекари, ватрогасци, ти људи су хероји, али на неки начин је Коби био херој. Не као они који спашавају животе, али је био херој и цео свет се зауставио. Спорт ти да највећу ствар, емоцију, и то је све ударило. И мене - додао је Тринкијери.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “Најк” зауставио продају производа са именом Кобија Брајанта

Легендарни НБА кошаркаш Коби Брајант погинуо је у недељу у паду хеликоптера у близини Лос Анђелеса. Уз Брајанта је погинула и његова 13-годишња ћерка Ђијана и још седморо људи, када се хеликоптер срушио у Калабасасу, западно од Лос Анђелеса.

Тринкијери се подсетио и како је упознао Кобија Брајанта.

- Ја сам 1998. био тренер јуниора и помоћни тренер у Милану и Коби је имао удео у клубу тада. Позвао нас је у Лас Вегас, био сам са њим у Санта Моници. Сећам се тога. Био је млад, али је пуно о кошарци причао. Волео је све да зна. Причао је перфектан италијански. Каже се да таленат без упорности није ништа, он је то дигао на ниво који нико није достигао. Невероватана жеља за напредовањем, мислим да то нико неће поновити - навео је тренер Партизана.