ПОГЛЕД кошаркаша Партизана ка четвртфиналу Еврокупа може да буде знатно бистрији када судијска тројка сутра у "Пиониру" одсвира крај. Црно-бели ће други пут за недељу дана одмерити снаге са турском Дарушафаком, овог пута у врелом амбијенту свог некадашњег дома (20.00), за који су карте распродате у рекордном временском периоду.


Пре осам дана у Истанбулу домаћи тим је нанео Београђанима први пораз у топ 16 фази - 65:63, па ће сутра бити веома важно да "ваљак" ту разлику надокнади, да би у случају истог скора после 6. кола био у бољој позицији у односу на Дарушафаку.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Партизан споро кренуо, па прегазио Задар


Тренутно, црно-бели су први на табели са две победе и поразом, идентичан учинак има и наредни ривал, баш као и Виртус из Болоње. Та три тима ће водити битку за два места која гарантују наставак европског путовања, док је Тренто са скором 0-3 близу тога да буде отписан.


- Када је важност утакмице велика, све остало мора да прати ту важност. Висок ниво енергије, велика сталоженост, веома висок ниво концентрације - навео је у најави великог спектакла тренер Партизана Андреа Тринкијери. - Сваки посед лопте ће бити важан и сваки детаљ ће се рачунати. Пред нама је велики изазов и ја имам једну жељу - да моји играчи прихвате тај изазов.


Црно-бели знају шта треба да се изведе на терену да би се дошло до победе. Противника су веома добро упознали претходне седмице, када су на делу видели све њихове врлине, али и мане. Против дефанзивно оријентисане екипе, јасно је да ће Партизан морати да прикаже знатно шири и квалитетнији нападачки репертоар у односу на први окршај, кад је офанзива потпуно заказала.


- Утакмица коју смо пре недељу дана одиграли против Дарушафаке је права илустрација тога какав нас меч очекује сада - истакао је Стефан Бирчевић. - Пред нама је дуел у ком морамо да прикажемо нашу најбољу игру уколико желимо да дођемо до циља. Неће бити нимало лако, али верујем да ћемо одиграти добру утакмицу пред нашим навијачима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тринкијери задовољан: Није лако играти овакве утакмице


Пре меча у Истанбулу, Партизан и Дарушафака су међусобно играли само још једном и то пријатељски сусрет пред старт ове сезоне. Тада је у "Штарк арени" затворена тренинг утакмица припала црно-белима - 81:68.